Elefant banker hovedet ind i et træ: Da vagter kommer tættere på, opdager de den triste sandhed

Foto: Youtube

Elefanten gik rundt og opførte sig mærkeligt. Den bankede hovedet mod et træ, derfor valgte vagterne at undersøge nærmere.

Mana Pools National Park i Zimbabwe er verdens kulturarv. Den store park har et rigt dyreliv, hvor man på sikker afstand kan nyde synet af flodheste, krokodiller, løver, elefanter og bøfler, der går rundt i deres naturlige miljøer.

Nationalparkens parkvagter gør, hvad de kan for at beskytte naturen og dyrelivet, men en dag opdagede de noget skræmmende, som de efterfølgende valgte at fortælle om på Facebook.

Læs også

Manden fortalte om hestens daglige rutine, men ingen troede på ham: Så blev folk efterladt i chok efter hans optagelser

En elefant slingrede rundt i parken. Den opførte sig meget mærkeligt. Den begyndte blandt andet at banke hovedet mod et træ. Det skriver BBC.

Da parkvagterne kom tættere på, opdagede de årsagen til elefantens mærkelige opførsel. Elefanten havde nemlig et skudhul i hovedet.

Det viste sig, at det majestætiske dyr havde været offer for krybskytter. De ønskede formentlig at få fat i dens eftertragtede og kostbare elfenben, men elefanten havde formået at flygte. Den stak af ind i parken, hvor den nu helt åbenlyst led og forsøgte at lindre sine smerter ved at banke hovedet ind i træet.

Straks efter opdagelsen tog parkvagterne kontakt til to dyrlæger, Keith Dutlov og Lisa Marabini. De forklarede, at der var en såret elefant i nærheden, og dyrlægerne tøvede ikke et sekund med at rykke ud til stedet.

Foto: Youtube

Dyrlægerne gjorde klar til at lokke elefanten ud – bevidste om, at det formentlig ville tage en evighed at få den til at stole på mennesker, efter hvad den havde været udsat for. Til deres store overraskelse tog det dog ikke mere end en halv time, hvorefter den kom ud fra sit skjul og spadserede hen til bilen.

Elefanten havde åbenbart forstået, at menneskerne var der for at hjælpe den. Dyrevennerne skred hurtigt til handling og affyrede en bedøvelsespil mod elefanten, hvorefter den faldt i søvn. Kort efter begyndte der at sive en grå masse ud af hovedet på den.

Ved den efterfølgende røntgenscanning kunne man konstatere, at elefanten havde været afsindigt heldig under omstændighederne. Havde kuglen ramt blot et par centimeter længere nede, var den sandsynligvis død.

Herunder kan ses et klip om episoden.

 

Læs også

DJ skal skyde konfettikanon udover publikum: Så sker det utænkelige

 

Dagens Gossip