Danskerne hylder og griner af Peters corona-sang

Privatfoto: Peter Dahl

På mindre end 24 timer er komikeren Peter Dahl og broderen Anders gået viralt med en sjov og informativ sang om coronavirus.

Man skal formentlig være fra Vejle eller holde med 2. divisionsklubben Middelfart Boldklub, for at kunne genkende navnet Peter Dahl Kristensen.

Der er dog stor sandsynlighed for, at den unge vejlenser vil være på manges læber disse dage, da han har skabt en sang, der er gået viralt.

Læs også

Her bor de smittede danskere med coronavirus

Scroller man gennem sin Facebook-profil i løbet af dagen, er der stor sandsynlighed for, at man vil opleve Peters sang ‘We Will Rock Corona’ som han har indspillet i sin stue sammen med broderen Anders Dahl.

Sangen er et komisk indslag omhandlende coronakrisen i Danmark, men samtidig er det også en informativ sang, der skal være med til at hjælpe danskerne med at tage deres forholdsregler.

Hellere dø af grin end corona

Videoen blev uploadet på Peter Dahls officielle ‘komiker-profil’ på Facebook, og på mindre end 24 timer, nærmer videoen sig over 1.000 delinger.

Vi har talt med det 24-årige multitalent, der foruden at lave stand-up, også er deltidsprofessionel fodboldspiller i 2. divisionsklubben Middelfart Boldklub.

Hvad er formålet med sangen?

“Formålet er jo egentlig, at jeg gerne vil have at folk skal grine. Med mit erhverv som komiker, er det ligesom det, jeg kan tilbyde i de her dage. Hellere dø af grin end corona, ik’?”, lyder det fra komikeren, der samtidig understreger, at det var meget vigtigt, at sangen blev informativ.

Foto: Lasse Lagoni

“Samtidig har jeg den dybeste respekt, for den situation, som vi står i lige nu, så vi har også gjort den så informativ som muligt, så folk ikke tror, at vi bare tager pis på det. For det er absolut ikke hensigten,” siger Peter Dahl, der fortæller, at sangen blev lavet under en køretur fra Aarhus til Middelfart med sin bror, da de skulle hente nogle ting i fodboldklubben.

Mit liv er lukket totalt ned

Store dele af den danske befolkning er særdeles hårdt ramt af coronavirussen i disse dage. Mange er nødt til at blive hjemme fra deres studier og deres arbejde, mens flere heller ikke kan varetage deres fritidsinteresser.

For Peter er det alt ovenstående der gælder, for han er både blevet ramt som fodboldspiller, da fodbolden i Danmark slet ikke ruller i disse dage, og samtidig er der heller ingen, der ønsker at booke underholdning, da folk opfordres til at holde sig væk fra forsamlinger.

Foto: Lasse Lagoni

“Jeg er jo ramt på den måde, at mit liv er lukket totalt ned. Jeg er isoleret med min bror, og det tror jeg godt man kan se, hvis man følger min Facebookside,” lyder det fra Peter der uddyber:

“Fodbold er sat i stå på ubestemt tid, og stand-up-jobs er der jo absolut ingen af i denne tid. Jeg var booket til at optræde til et stort sportsgalla foran 1.200 personer i april, men det er naturligvis aflyst,” fortæller han.

Selvom man som komiker skal forsøge at være sjov det meste af tiden, så kan Peter sagtens være seriøs, når det gælder noget så alvorligt, som den krise landet er ramt af i øjeblikket.

Derfor kommer han også med en klar opfordring til alle danskerne derude.

“Jeg vil så gerne opfordre alle til at blive indenfor. Lad nu forhelvede være med at gå udenfor din dør medmindre du skal handle. Hvis du har brug for frisk luft, så åben vinduerne og skab gennemtræk. Hvis man er i tvivl, kan man jo bare se videoen,” lyder opfordringen fra Peter, der kommer med en sidste kommentar:

“Vi er Danmark, og her passer vi på hinanden,"

Du er ikke første gang, at Peter har lavet underholdningen indlæg om corona. Herunder kan du se endnu et eksempel på en corona-inspireret video. Hvis du kan lide Peter Dahls indhold, så kan du følge ham på hans Facebookside.

 

Læs også

Danske supermarkeder indfører nyt corona-tiltag

 

 

Dagens Gossip