Den aarhusianske finte: Sådan undgår du at skulle reservere bord 30 minutter før tid

Foto: Google Maps

En restaurant i Aarhus har fundet en metode til at omgå regeringens nye regel om at bestille bord senest 30 minutter før ankomst.

Der var stor jubel og glæde hos restaurantationsbranchen og de mange danskere, der savner at få en fadøl eller en god bid mad på en restaurant.

I sidste uge meldte regeringen nemlig ud, at de fremrykkede genåbningsplanen, og dermed kan restauranter, værtshuse m.m. genåbne allerede fra på onsdag, og det er med indeservering tilladt.

Læs også

Bodil Jørgensen erkender: “Jeg tror ikke, det er alle, der synes, det er sjovt”

Det kræver dog stadigvæk, at folk har deres coronapas på plads, hvis de vil lukkes ind. Det har restauranterne affundet sig med, men pludselig kom regeringen med endnu et krav.

Nu skal danskerne nemlig bestille bord mindst 30 minutter før, at man vil på restaurant. Det betyder, at det ikke vil være muligt at lave spontane ‘drop-ins’, og det har blandt andet medført, at restauranter som McDonalds og Burger King helt har droppet at åbne op for indeservering fra onsdag.

Sådan kan det undgås

Dog er det muligt at omgå denne regel. Det har en restaurant i Aarhus fundet ud af.

Det er restauranten Le Coq i Aarhus, der i opslag på Facebook fortæller, hvordan de har omgået den særlige regel med at skulle bestille bord 30 minutter før tid.

I stedet vil det være muligt hos dem at lave en heldagsreservation, som altså gælder til et specifikt bord hele dagen.

Du kan således onsdag den 21. april lave en enkelt bestilling fra morgenstunden af, og denne bestilling er så gældende hele dagen, så du ikke skal dukke op på et bestemt tidspunkt.

Dette giver mere fleksibilitet til de spisende gæster.

“Hos Lecoq reserverer man nemlig retten til at have reserveret. Det vil sige, at man reserverer muligheden for at befinde sig på Lecoq på en given dato, men man er IKKE garanteret en plads på et givent tidspunkt. Selvom du bestiller bord til klokken 17 den 22.april, så er det IKKE sikkert, at der er plads til dig. Du får altså kun anvist et bord, hvis der er ledige pladser (Lidt ligesom at gå på bar i gamle dage.). En reservation gælder resten af dagen på en given reservationsdato.” lyder det fra restauranten i deres opslag på Facebook.

Hvad mener du om den nye regel fra regeringen?

Læs også

DMI: Nu bliver der helt op til 19 grader

 

 

Dagens Gossip