Denne dag kan du tjekke, om du får penge tilbage fra Skat

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Der er knap 2 uger til, at 4.6 millioner danskere stormer mod internettet for at tjekke, om de får penge tilbage i Skat.

Når vinter bliver til forår, er der rigtig mange danskere, der spændt venter på, hvornår de kan tjekke deres årsopgørelse fra Skat. Det er nemlig denne dag, vi kan finde ud af, om vi skal have penge tilbage, eller om vi står i gæld til Skattestyrelsen.

Skattestyrelsen har i dag sendt en pressemeddelelse ud, og den viser, at 4.6 millioner danske borgere får adgang til deres årsopgørelsen den 9. marts. Dermed er der altså ikke længe til at vi kan se, om der bliver ekstra mange penge at hygge med i løbet af sommeren, eller om der skal spares lidt i de kommende måneder.

Læs også

Mobbeoffer på 9 år klar til at dø: 'Jeg vil stikke mig selv i hjertet'

Hvis du står til at skulle have penge retur fra Skat, så vil de blive udbetalt til din Nem-konto den 3. april.

“Vi regner også i år med stor interesse for at se årsopgørelsen, når vi åbner for den. De fleste er i første omgang interesseret i at se, om de bliver mødt af et rødt eller grønt tal på årsopgørelsen alt efter, om de skal betale restskat eller have penge tilbage,” fortæller Karoline Klaksvig der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Hun fortæller også, at det kun er omkring 15 % af danskerne, der skal ændre eller tilføje noget i deres opgørelse, da Skat har fået langt de fleste af oplysningerne.

Du kan muligvis få adgang før

Er du blandt de danskere, der ikke skal have penge tilbage, men i stedet skal betale restskat, så er der deadline for dette i maj. Betaler du ikke inden deadlinen, vil beløbet blive tilført som procenttillæg til dine skattebetalinger hver måned.

Der er en sandsynlighed for, at danskerne allerede vil kunne logge ind og tjekke deres åropgørelse fredag den 6. marts, da Skat plejer at åbne op tidligere.

Dette har de gjort de sidste mange år, og det gør de for, at der ikke kommer alt for stort tryk på deres servere, når de mange millioner danskere gerne vil tjekke deres årsopgørelse på samme tid.

Læs også

Så sker det endelig: 'Friends' vender tilbage

 

 

Dagens Gossip