Denne helt unikke detalje viser alt om Jonas Vingegaard

Skrevet af Emil Martesen

23/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er en helt unik detalje, som viser alt om den danske cykelstjerne.

Dagens topnyheder

I går tog den danske cykelstjerne hul på endnu en sæson under sportsdirektør Frans Maassen.

Og sportsdirektøren lægger heller ikke skjul på, at siden hans ankomst til Visma-holdet tilbage i 2019 har Jonas Vingegaard ikke blot markeret sig som en fremtrædende figur på cykelstierne, men også som en leder udenfor løbene.

Den ydmyge Glyngøre-drengs udvikling strækker sig langt ud over de fysiske præstationer.

Hans evne til at inspirere og motivere sine holdkammerater, både de erfarne og de nye ansigter på udviklingsholdet, er blevet et kendetegn ved hans personlighed lyder det fra sportsdirektøren, der særligt mindes én episode, hvor Jonas Vingegaard tilbød sin regnjakke til en ung rytter i nød:

"Vi har ryttere fra vores udviklingshold med her i Spanien, og i morges (torsdag, red.) var der en af rytterne, som manglede en regnjakke i en ordentlig størrelse. Der kom Jonas hen og sagde, at han havde en, som ville passe", lyder det fra Frans Maassen til Ekstra Bladet inden han fortsætter:

"For mig er det ret specielt, når en Tour-vinder gør den slags. Og den unge gut fik et kæmpe moralboost ved at få en af Jonas’ jakker".

Denne form for lederskab er ikke kun værdifuldt i de daglige interaktioner, men spiller også en central rolle i at forme fremtidens talenter inden for cykelsporten.

Jonas Vingegaard, der nu er en etableret superstjerne, kan potentielt påtage sig en mentorrolle for den næste generation, herunder den 20-årige belgiske komet Cian Uijtdebroeks, som allerede har vist prøver på sit potentiale med en imponerende 8. plads i sidste års Vuelta.

I første omgang handler det dog om danskeren selv, der i øjeblikket skal forsøge at forsvare sin titel i O Gran Camiño i Spanien - og med så mange talentfulde ryttere i feltet er der for alvor lagt i kakkelovnen til et hæsblæsende løb, der strækker sig over fire dage fra den 22. til den 25. februar.