Denne sommergave vil regeringen give dig

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Politikerne forhandler fortsat på livet løs om en sommerpakke, som skal gøre det mere attraktivt for danskerne at holde ferie i Danmark. Nu kommer regeringen med et bud på et såkaldt 'sommerpas'.

Selvom forhandlingerne om de indefrosne feriepenge er afsluttet, så forhandles der fortsat om den såkaldte ‘sommerpakke’ der skal gøre det mere attraktivt for danskerne at holde sommerferie i Danmark.

Der har været mange forslag på tale, men nu melder regeringen klart ud, hvilken ‘gave’ de ønsker at give til danskerne.

Læs også

Pigefornærmet portugisisk politi: Tilbageholder vigtigt bevis i Maddie-sagen

Ifølge Politiken så vil regeringen give danskerne muligheden for at købe et nyt ‘sommerpas’ som for få penge vil give danskerne mulighed for at rejse frit rundt med tog, bus og metro i hele landet.

Prisen på dette sommerpas vil lyde på 299 kroner, og så vil der altså være fri rejse med offentlig transport i Danmark i otte dage.

Så mange sommerpas sættes til salg

Ifølge Politiken så vil sommerpasset kunne bruges til alle DSB’s og Arrivas tog. Derudover vil sommerpasset også kunne bruges i alle busser, metroer, lokalbaner og letbaner i hele Danmark.

Forslaget fra regeringen er fortsat ikke blevet vedtaget, men skulle det blive tilfældet, vil der formentlig være tale om cirka 100.000 sommerpas, som der sættes til salg.

Sommerpasset vil gælde i otte sammenhængende dage, og i perioden fra den 27. juni til den 9. august. Prisen på de 299 kroner vil gælde voksne, mens børn på mellem 12 og 15 år vil kunne få sommerpasset for 149 kroner.

Det nævnes ikke noget om, hvorvidt sommerpasset vil kunne bruges til at sejle med. Tidligere har der nemlig været tale om, at alle færgeruter skulle gøres gratis, så danskerne kan besøge de forskellige øer i Danmark uden omkostning.

Læs også

17-årige Marcus overfaldet af 7 indvandrerdrenge: Nu har de fået deres straf

 

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip