Derfor blev Joachim B. Olsen snydt for en ministerpost

Nils Würtzenfeld

398 uger siden

|

01/12/2016
Mandag måtte Joachim B. Olsen kigge langt efter en ministerpost, da den nye VLAK-regering blev præsenteret. Nu kommer politisk kommentator Jarl Cordua med en forklaring.

Dagens topnyheder

Da den 22-mand store VLAK-regering i mandags blev præsenteret på Amalienborg, måtte Liberal Alliancens vælgere kigge langt efter deres skatte- erhvervs- og iværksætterordføre, Joachim B. Olsen. Det skriver BT.

Den tidligere Team Danmark-atlet blev nemlig fravalgt til en ministerpost - til klar ærgrelse for hovedpersonen selv.

- Selvfølgelig ville jeg gerne have haft muligheden. Det vil alle MF'ere, skrev Joachim B. Olsen mandag på Facebook.

Nu giver politisk kommentator, Jarl Cordua sit bud på, hvorfor han blev forbigået.

- Den helt korte forklaring er, at Liberal Alliance ganske enkelt ikke havde ministerposter nok til rådighed. De endte med at få tildelt seks ministerier, og der var ikke plads til Joachim B. Olsen. Både Anders Samuelsen og Simon Emil Ammitzbøll var jo selvskrevne til ministerposterne samtidig med, at der også skulle gøres plads til kvindelige ministre, vurderer Jarl Cordua overfor BT.

Derfor mener Jarl Cordua, at der reelt set kun har været én enkelt ministerpost i spil for Joachim B. Olsen, nemlig Transportministeriet, som Liberal Alliance-kollegaen Ole Birk Olesen dog endte med at få.

Til gengæld er den politisk kommentator sikker på, at Joachim B. Olsen havde fået en ministertaburet, hvis Liberal Alliance havde fået en ministerpost til.

Joachim B. Olsen har dog også et kontroversielt ry samt en til tider provokorende personlighed, som mange ikke bryder sig om.
Jarl Cordua tror dog ikke, at dette har haft noget at sige i forbindelse med fravalget af den tidligere kuglestøder. I stedet spår Jarl Cordua ham en lysende fremtid i dansk politik.

- Han er kontroversiel skikkelse forstået på den måde, at han er blevet et hadeobjekt for mange i rød blok. Men jeg tror man skal passe på med at male et billede af, at det her har været et nederlag for Joachim B. Olsen. For han kan sagtens gå hen og blive minister på et senere tidspunkt. Og som jeg ser det, så kunne han meget vel være manden, som nu skal være Liberal Alliances nye politiske ordfører, efter Simon Emil Ammitzbøll. Der er ingen tvivl om, at Joachim B. Olsen er en mand, som man nærer stor respekt for internt i Liberal Alliance, siger Jarl Cordua.