Desperate for flere lyttere: Radio Loud skifter navn til 24syv

Foto: Shutterstock

Snart er det slut med Radio Loud. I fremtiden kommer stationen nemlig til at hedde 24syv.

Fra 3. januar 2022 skifter Radio Loud navn til 24syv. Det bekræfter Berlingske Media over for Weekendavisen. Derudover bekræfter mediekoncernen, at de vil opkøbe 91 procent af aktierne.

Læs også

Ekspertgruppe med dyster forudsigelse: Op mod 3.200 smittede om dagen i november

Købet afhænger dog af, at det godkendes af Radio- og tv-nævnet.

"Ambitionen er at skabe en ny landsdækkende radio, som kan tage kampen op med DR, og som kan fortsætte, efter at den nuværende sendetilladelse udløber," fortæller Anders Krab-Johansen, der er Berlingske Medias koncernchef og udgiver, til mediet.

Da nyheden om, at Radio24syv ville forsvinde, vakte det ramaskrig i offentligheden. Derfor forsøgte Christiansborg at iværksætte en redningsaktion, da de udbød en digital DAB-kanal med offentlig finansiering, men uden geografiske krav.

Det hedengangne Radio24syv søgte, men endte med at tabe udbuddet til LOUD, der blev dannet af en række jyske og fynske lokalradioer, som var af den opfattelse, at de kunne klare opgaven med et lavere offentligt tilskud.

Det blev dog ikke den store succes, da stationen primært blev kendt for sine lave lyttertal, og for få måneder siden indsattes Berlingskes hidtidige nyhedschef, Simon Andersen, som programdirektør med henblik på at rette op på de lave tal.

Tilsyneladende har Anders Krab-Johansen dog ambitioner om mere, da Berlingske Media-koncernen forøger sin ejerandel fra 41 til 91 procent, og i samme ombæring ændre navn på kanalen.

"Jeg vil meget gerne mere end DAB, når sendetilladelsen udløber i 2024. Det er stadig mest ideelt at udkomme på både FM, DAB og net, og imens kan vi bygge en stærk digital platform for fremtiden," fortæller Anders Krab-Johansen.

Det er dog ikke alle, der har et positivt syn på det faktum, at Berlingske Media har besluttet at ændre navnet på Radio LOUD. De er dog ikke i deres god ret til at gøre det, da koncernen ejer navnet.

Læs også

Dejlig nyhed: Andrea Elisabeth Rudolph gør comeback

At mediekoncernen ejer rettighederne til navnet ændrer dog ikke på, at navneskiftet ikke falder i god jord hos alle. Blandt andet mener Jakob Kvist, der var bestyrelsesmedlem i Radio24syv, at 'tragedien er fuldendt'.