Det bliver dyrt at være ryger: Så meget skal cigaretter koste

Cigaretter er for billige, og derfor vil folk fortsat starte med at ryge. Det mener de Danske Regioner, der gerne ser en fordobling af prisen på cigaretter.

De Danske Regioner mener ikke, at der sker nok på Christiansborg, og de er derfor selv kommet med et udspil, som skal være med til at få færre børn og unge til at ryge. Det mener de vil blive resultatet, hvis man hæver priserne på cigaretter, og der er altså ikke tale om en prisstigning på ganske få kroner.

Står det til de Danske Regioner, så skal prisen stige med 100 %, så det altså bliver dobbelt så dyrt at være ryger.

”Det er vigtigt, at vi får priserne på cigaretter op. Det er den største tjeneste, vi kan gøre vores børn og unge,” fortæller Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner.

Læs også

Kvinde advarer: Derfor må du aldrig hvile dine ben på instrumentbrættet

Flere folk dør af rygning

En af årsagerne til, at Danske Regioner pludselig går ind i debatten omkring rygning, skyldes, at de i løbet af en femårig periode har set en stigning i antallet af unge rygere.

I dag er det helt op mod 28.5 % af de unge mellem 16-24-årige, der ryger dagligt. Det er mere end hver fjerde unge, og det er for meget mener de Danske Regioner, da rygning er med til at dræbe mange mennesker hvert år. Ifølge Jyllands-Posten dør cirka 13.600 mennesker hvert år på grund af rygning.

Men kan en prisstigning på cigaretter virkelig have så stor effekt, at det skulle få unge til at stoppe med at ryge? Ja, det mener Morten Grønbæk, der er direktør for Statens Institut for Folkesundhed.

”Vi ved, at prisen har en rigtig stor effekt. Det vil helt sikkert have en stor betydning for unge menneskers tobaksforbrug,” fortæller han ifølge Ritzau.

Hvis Danske Regioner får held med at presse deres forslag ned over politikerne på Christiansborg, så vil en pakke cigaretter komme til at koste mellem 80-90 kroner.

Læs også

FDM advarer: Placer ikke dine børn i disse!

 

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip