FDM advarer: Placer ikke dine børn i disse!

Hvis du går op i dine børns sikkerhed, så skal du for guds skyld ikke placere dem i en af disse to autostole, som FDM har testet i en crashtest. Det kan nemlig være livsfarligt.

Ens børns sikkerhed er umiddelbart det absolut vigtigste, når man er forældre. Derfor vil man naturligvis gøre alt for, at ens barn altid er godt spændt fast, når man kører i bil. Desværre så kan man let blive blind over for, hvad der faktisk er sikkert for ens børn, og en autostol er vel bare en autostol.

To autostole er dog langt fra ens, og det er lige netop autostole til børn, som FDM og de europæiske bilklubber har testet i en crashtest. En crashtest er en test, hvor man ser hvad der sker med en bil, når den kører galt. I denne test afslørede FDM, at der er to autostole, som man bør holde sig langt væk fra.

De to autostole viste nemlig at have så dårlig en sikkerhed, at de alene ville kunne koste liv i trafikken. Havde man valgt en af de andre autostole, så ville udfaldet måske være et andet, hvis man på et tidspunkt er udsat for et trafikuheld.

Der er tale om disse to autostole:

Babystyle Oyster Carapace Infant + Doufix i-Size Base

Chicco Oasys i-Size bebecare + i-Size base

På de to overstående autostole var der store problemer ved en kollision. På den ene stol knækkede låsemekanismen mellem stolen og basen, som den var fastgjort til. Det betød, at den blev revet løs og fløj gennem bilens kabine.

I den anden stol knækkede et spænde, der holdt trepunktsselen sammen, og så blev testdukken sendt tværs gennem bilen.

Havde det ikke været en test, og der havde siddet et rigtigt barn i autostolen, så havde barnet højst sandsynligt ikke overlevet. Derfor er det kritisk, at man vælger en ordentlig autostol.

Læs også

Advarsel: Farligt hundemad solgt i Danmark

”Det er meget kritiske fejl på begge stole, og naturligvis ikke en viden vi kan vente med at offentliggøre sammen med de øvrige testresultater. Derfor advarer vi allerede nu både forbrugere og forhandlere i hele Europa mod at bruge og sælge de to stole. Havde uheldene været virkelige, havde det været livsfarligt for børnene i de to stole,” fortæller Søren W. Rasmussen, der er bilteknisk redaktør i FDM.

Du kan få udskiftet din farlige autostol

Ud af de to autostole er det kun modellen Chicco Oasys i-Size bebecare + i-Size base, der forhandles i Danmark. Producenten fortæller, at der ikke er blevet solgt mange af denne model, og at de efter denne test har fjernet modellen på markedet.

Disse stole vil nu få udskiftet det spænde, der ikke kunne holde til sammenstødet, så de kan blive sikkerhedsgodkendte. Har man allerede købt en af de to nævnte stole, så kan man få producenten til at udskifte det farlige spænde, så du igen kan føle, at dit barn er i trygge hænder i autostolen.

Hvis du skal have udskiftet de kritiske dele, så skal du tage kontakt til producenten Chicco via denne side.

Søren W. Rasmussen fra FDM fortæller, at det er yderst sjældent, at der er så alvorlige fejl på autostole, men at disse to fejl understreger vigtigheden af de crashtests, som FDM står bag.

FDM udgiver først d. 21. maj resultaterne af autostoletesten, men grundet de to store fejl på de overstående to modeller, var de nødt til at bringe enkelte resultater med det samme.

Læs også

DMI: Ja tak. Det bliver rigtig varmt i weekenden

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip