Det der ikke måtte ske, er sket: Talte prins Christian over sig her?

Skrevet af Emil Martesen

04/11/2023
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Den evigt populære prins Christian kom angiveligt til at tale over sig i sin egen dokumentar.

Dagens topnyheder

At være kongelig indebærer at leve i offentlighedens søgelys, en lektie som Prins Christian af Danmark fik en påmindelse om under et nyligt arrangement

Den unge prins, som sjældent fejler i sin offentlige optræden, fandt sig selv midt i en storm i et vandglas, da han kom til at sige noget, der nok var ment for mere private ører.

Den unge prins’ spontane kommentar tilbød et sjældent indblik i den danske kongefamilies interne forhold.

Prinsens bemærkning, der undslap ham i et ubevogtet øjeblik, afslørede en menneskelig side ved det unge medlem af det danske monarki, som ellers er vant til at omgås med et omhyggeligt kurateret sprog.

Bemærkningen fandt sted i prins Christians dokumentar 'Prins Christian - en kongelig rejse', hvor han spørger kronprinsen om de ikke har fløjet i den før sammen med farmor, mens han henviser til Forsvarets redningshelikopter.

Og her var kronprinsen klar i spyttet, inden han hurtigt skyndte sig videre:

"Jo", lød det kort og kontant fra kronprins Frederik.

I skrivende stund står det hen i det uvisse, om prins Christian mener, at de tre har fløjet i helikopteren sammen, men har de det, vil det være stik imod protokollen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Af sikkerhedsmæssige årsager er det stik imod protokollen, at dronning Margrethe, kronprins Frederik og prins Christian sætter sig ind i samme fly.

Denne anekdote illustrerer også den svære balancegang, som medlemmer af kongehuset må navigere i: At leve under konstant observation samtidig med, at de skal vedligeholde en facade af uangribelighed.

Og for prins Christian, der endnu er ung og lærende i den royale etikette, vil sådanne øjeblikke utvivlsomt tjene som værdifulde lærepenge i hans forberedelse til en dag at påtage sig de tunge kronebårne pligter.