Det er ulovligt: Hver tredje dansker er ikke klar over det

Foto: Shutterstock.com

Hver tredje dansker ved ikke, at det er ulovligt.

Vi bruger den til at skifte sang, sende en sms og snakke i, mens vi kører på cykelstierne. Men brugen af håndholdt mobiltelefon på cykel er ulovligt, præcis som hvis man kører bil. Det er der dog mange, der ikke ved.   

Læs også

Ny fartkontrol tages i brug i Danmark

Hver tredje dansker kender nemlig ikke reglerne for brugen af håndholdt mobil på cyklen.

Det viser en ny undersøgelse af Kantar Gallup foretaget for Gjensidige.

Foto: Gjensidige Forsikring.

“Når man bevæger sig i trafikken, bør man selvfølgelig kende til de regler, der gælder; og ikke kun for ens egen sikkerheds skyld, men også for sine medtrafikanters. Hvis man har fokus væk fra vejen, risikerer man at bringe sig selv og andre i fare, og det er en situation, man helst skal undgå,” siger skadedirektør i Gjensidige, Henrik Sagild.   

Her er uvidenheden størst

Undersøgelsen viser, at uvidenheden er størst i Midtjylland, hvor hele 40 procent ikke kender reglerne, mens borgere i Nordjylland har det bedste kendskab til loven. Her er det blot 20 procent, der ikke ved, at brugen af håndholdt mobiltelefon på cyklen er forbudt.   

“Cyklister er langt mere sårbare i trafikken, end bilister, og for at passe på sig selv bør man fjerne alle distraktioner og fokusere på trafikken. Det gør man ved at have fokus på at køre på cykel - ikke på telefonen,” siger Henrik Sagild.   

Ifølge Vejdirektoratet blev 28 cyklister dræbt i trafikken i 2020, mens andelen af alvorligt tilskadekomne var den højeste på tværs af alle transportmidler. Hele 521 cyklister kom alvorligt til skade sidste år.

Læs også

Medie afslører: Denne tv-vært fældede Jes Dorph-Petersen

 

 

 

 

 

Dagens Gossip