Det overrasker mange danskere: Du kan stadig handle ved grænsen

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Det er fortsat muligt at handle ved den dansk/tyske grænse, og det overrasker mange danskere.

Her på Dagens.dk får vi løbende spørgsmål fra læsere i vores indbakke. Et af de spørgsmål vi har fået mest i løbet af den seneste måned handler om grænsehandel.

Læs også

Seere raser mod DR efter Jes Dorph-interview i Aftenshowet

Senest har Rikke Tølstrup spurgt, om det fortsat er muligt at handle ved den dansk/tyske grænse, nu hvor der er så mange restriktioner, og de fleste lande mere eller mindre er lukket ned igen.

For at give Rikke og de mange andre danskere et svar, kommer vi her med det aktuelle svar. Hvis situationen skulle ændre sig, vil vi ændre indholdet, så du altid vil kunne se, om du kan handle ved grænsen eller ej.

Du kan stadig handle ved grænsen

På trods af de mange restriktioner og orange rejsevejledninger, så er det muligt at handle ved den dansk/tyske grænse. Mangler du sodavand, øl eller billigt slik, så holder butikkerne fortsat åbent.

Reglerne i Slesvis Holsten er nemlig, at hvis du opholder dig mindre end 24 timer i regionen, så er der ikke krav om hverken coronatest eller karantæne ved ankomst og afrejse.

Du skal altså bare sørge for, at du ikke bliver i regionen i mere end 24 timer, ellers så bliver situationen lidt mere kras.

Det skal du være opmærksom på ved grænsehandel

På grund af den aktuelle situation, er der begrænset med åbningstider i grænsebutikkerne. Der er nemlig væsentligt færre danskere, der handler ved grænsen i disse dage, og det betyder, at nogle af forretningerne holder lukket, mens andre har pillet lidt ved åbningstiderne.

Tjek derfor altid åbningstiderne i forretningerne, før du kører af sted.

Dernæst bør du også være opmærksom på, at du måske burde bruge dine penge i de danske forretninger i stedet for butikkerne ved grænsen. Mange forretninger især de mindre af slagsen, vil uden tvivl sætte pris på, at du lægger dine penge hos dem, da krisen måske gør det rigtig svært for dem at løbe rundt.

Dette bør du hvert fald have i tankerne, inden du sætter kursen mod Tyskland og billige øl.

Du kan også handle på nettet

Hvis du ikke er tryg ved at handle ved grænsen i disse corona-tider, så kan du med rette handle over nettet. Det er nemlig muligt at lave grænsehandel online, hvor du får dine varer leveret direkte til din dør.

Mangler du sodavand, øl eller masser af slik, så kan du kigge forbi online grænsehandel lige her.

Læs også

Tjek din e-boks: Vigtigt brev på vej til danskerne

 

 

Dagens Gossip