Det var ikke optimalt for Jonas Vingegaard: Nu taler han ud

Skrevet af Emil Martesen

02/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu taler den danske cykelstjerne ud.

Mest læste i dag

Talenterne blomstrer som aldrig før i den danske cykelsport.

Og i hjertet af det står Jonas Vingegaard, en rytter hvis præstationer på landevejene taler helt for sig selv.

Men selv for en mand, hvis palmarès tæller, at have krydset den ikoniske målstreg på Champs-Élysées i Paris og trække den gule trøje over hovedet som samlet vinder af Touren to år i træk, så er der bestemt mod på mere.

Og den ydmyge Glyngøre-dreng har også fået en intet mindre end fænomenal start på den nye sæson.

Men da der i går blev taget hul på enkeltstarten i klassikeren 'Baskerlandet Rundt' så havde piben fået en anden lyd.

Et hav af stjerner stillede nemlig til start i kampen mod uret og hinanden, da dette års udgave af 'Baskerlandet Rundt indledt' blev indledt med dramatik og høje forventninger.

På denne regnfulde mandag formiddag, med de baskiske bakker som baggrund, formåede Jonas Vingegaards tidligere holdkammerat, den slovenske mester Primoz Roglic, at sætte alle sine konkurrenter til vægs.

På enkelstarten demonstrerede sloveneren nemlig sit værd og sikrede sig etapesejren foran blandt andet Jonas Vingegaard, som med et tidstab på 18 sekunder efter Primoz Roglic' sejr, gav udtryk for en lidt blandet fornemmelse:

"Jeg er tilfreds med min enkeltstart. Det var en god enkeltstart, benene var gode, men det er klart, at et tidstab på 18 sekunder ikke er optimalt", sagde den danske cykelstjerne til TV 2 Sport.

Tirsdagens etape lover mere spænding med 160 kilometer og en enkelt stigning, der venter rytterne.

Og mens konkurrencen skrider frem, og rytterne forbereder sig på de kommende udfordringer, efterlader mandagens enkeltstart et tydeligt indtryk af at Jonas Vingegaard, Primoz Roglic og de andre favoritter allerede er i gang med deres stille kamp om sekunderne.