- Dette skal du vide, inden du satser dit liv: Lastbilchaufføren Erik deler vigtigt budskab til cyklister

En lastbilchauffør har på Facebook delt en meget vigtig opfordring til landets cyklister.

I flere år har der været et øget fokus på de farlige højresvingsulykker, der alt for ofte har dødelig udgang.

Den store opmærksomhed har heldigvis medvirket til, at antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne cyklister i højresvingsulykker er stærkt faldende.

Alligevel har cirka hver femte dødsulykke, der har involveret en cyklist gennem de seneste 10 år, været ved et sammenstød mellem en ligeudkørende cyklist og en højresvingende lastbil.

Læs også

48-årig mand fra Holte påkørt midt om natten: Da han steg ud af bilen, tog det hele en brutal drejning

Derfor har Rådet for Sikker Trafik også sat en større kampagne i søen for at undgå højresvingsulykker.

Heri opfordres cyklister, der skal passere en svingende lastbil, til at tage deres forholdsregler og holde sig på god afstand af lastbilens forhjul og forhjørne, ligesom man bør sikre sig, at lastbilen holder stille, inden man cykler forbi.

Nu får cyklister imidlertid endnu et godt råd med på vejen. Denne gang fra en lastbilchauffør, der i den grad ved, hvad han snakket om.

Læs også

5-årig dreng forsvandt fra sine forældre: Var gået alene i Randers Regnskov

- Hej cyklist! Sådan ser det ud, når du kommer cyklende på højre side af en lastbil med morgen- eller aftensolen i ryggen.

Sådan skriver Erik Hjorth Larsen, der er lastbilchauffør hos Sct Transport, i et opslag på Facebook, som han delte 1. juni.

I opslaget har den rutinerede chauffør fra Tårnby delt et billede af et lastbil-sidespejl, der drukner i sollys og dermed gør det stort set umuligt for en lastbilchauffør at se, om der kommer en cyklist farende på højre side.

Læs også

Naboer hørte løve fra 2. sals lejlighed på Falster: Så røg fjernsynet gennem ruden

- Det bør du være opmærksom på, inden du satser dit liv på at chaufføren har set dig, lyder det gode råd fra Erik Hjorth Larsen, der garanterer, at han gør alt, hvad han kan for at holde øje med cyklister. Nogle gange kan det dog være yderst vanskelig.

- Jeg gør alt, hvad jeg kan, for at holde øje, men af og til har vi begge dårlige odds. Del med dine cyklende venner - mens du har dem, afslutter han det vigtige budskab,

Siden opslaget blev lagt op fredag i sidste uge, har det allerede fået over 9.000 delinger fra Facebook-brugere, der gerne vil sprede det vigtige budskab.

Du kan se det vigtige oplsag herunder:

 

 

Dagens Gossip