DF: Ryger du i fængsel, mister du dit kæledyr

Foto: Shutterstock.com

Det koster dyreinternater rigtig mange penge at have hunde boende, hvor ejeren er i fængsel. Det vil DF forsøge at komme til livs med en ny lov, hvor de kan tvangsfjerne hunden, hvis ejeren sidder i fængsel.

Hvis en ejer af et kæledyr ryger i fængsel, så vil de i dag fortsat kunne forvente at have et kæledyr, når de kommer ud. Det er nemlig sådan, at det stadig er ejeren der bestemmer om de vil overdrage dyret eller ej, og derfor vil kæledyret blive passet på et internat i op til et år.

Det vil Dansk Folkeparti dog gerne have lavet om på, og det skyldes blandt andet, at man hos Dyreværnets internat i Rødovre i øjeblikket passer 13 hunde, hvor deres ejere, er i fængsel.

Hos Dyreværnet mener de, at det er frustrerende, at der er en øvre grænse for, hvor længe en ejer kan bede et internat om at passe sit kæledyr, når ejeren ikke selv har mulighed for at tage sig af det.

Derfor vil DF nu gå ind og kigge på, om man kan tvangsfjerne et kæledyr, når det blot har været på internat i tre måneder.

”Jeg vil kigge på det juridiske, om man kan lave en lov, som gør, at man tvangsfjerner dyret automatisk, efter at det har været på internatet i tre måneder,” udtaler DFs dyrevelfærdsordfører Karina Due ifølge B.T.

Det koster rigtig mange penge

I Rødovre fortæller Rikke Christensen-Lee fra Dyreværnets internat, at det længste de har passet en hund for en person, der har siddet i fængsel, har været 411 dage.

Foruden pladsen og arbejdstiden i at have så mange hunde boende så længe, så er det også noget, der koster mange penge. Faktisk så koster det cirka 100.000 kroner pr. dyr, som ikke kan overdrages, og det er noget, som udelukkende bliver finansieret af sponsorater.

Det sker dog også af og til, at kæledyrsejere vælger at tage stilling til, hvad der skal ske med kæledyret, mens de sidder inde, men en stor del af dem vælger fortsat at vente.

Rikke Christensen-Lee fortæller blandt andet, at de havde en hund der var så deprimeret, at den ikke ville spise noget som helst.

Læs også

Ejer efterlod hund i 2 uger: Den blev aflivet på stedet

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip