Ejer efterlod hund i 2 uger: Den blev aflivet på stedet

Foto: Shutterstock.com

En hund var blevet efterladt af sin ejer alene hjemme i to uger, hvor hunden havde gået rundt i sine egne efterladenskaber, og var i en rigtig dårlig tilstand.

Det rigtig trist sag har ramt Danmark i starten af ugen, hvor politiet modtog en anmeldelse fra Dyrenes Beskyttelse om, at der tilsyneladende gik en hund rundt i et hus, hvor ejeren ikke havde været hjemme i to uger.

En patrulje kørte ud til stedet, og ganske rigtigt, så fandt de en større hund, der gik rundt i sine egne efterladenskaber, og hunden var i en usædvanlig ringe tilstand. Politiet tilkaldte så en dyrelæge til stedet, men der var desværre ikke noget at gøre, og hunden blev derfor aflivet på stedet.

Indtil videre er ejeren af hunden ikke blevet tiltalt for noget, men han står til at blive tiltalt for overtrædelse af dyreværnsloven.

Hunden skulle oprindeligt blive passet

Ifølge Ekstra Bladet var ejeren rejst til Rusland, hvor vedkommende skulle deltage i en begravelse, men to uger efter, var han ikke vendt hjem endnu. Ejeren havde bedt en person om at passe hunden, men intet tyder på, at hun havde hat besøg i løbet af de to uger.

Dorthe Christensen fra Dyrenes Beskyttelsen blev så ringet op af en anden borger, der var noget bekymret for hunden, og hun valgte derfor at tage turen ud til adressen med en kollega.

Her forsøgte de at få hundens opmærksomhed ved at lave en masse larm, og det var først inden de kørte, at hunden pludselig begyndte at røre på sig. De vurderede, at hun godt kunne klare en dag mere, og derfor valgte de at sætte flere ting foran døren, som ejeren skulle fjerne, hvis han gerne ville ind i huset. På denne måde kunne de se, om han havde været der.

Dagen efter vendte Dorthe og kollegaen tilbage igen, og der stod tingene præcist, som de havde efterladt dem. De så derfor ingen anden udvej end at kontakte politiet. Hun blev dog bange og viste en lille aggressiv adfærd, da politiet sparkede døren ind, derfor var de nødt til at lokke den med godbidder.

”Vi var nødt til at gemme os bag en dør og smide et par godbidder ind til den, så den forstod, at vi var kommet for at hjælpe,” fortæller Dorthe Christensen til Ekstra Bladet.

Hun fortæller også, at hundens mund var fuldstændig ødelagt, da den havde forsøgt at bide sig gennem døre og karme for at komme ud. Desværre var hunden i så dårlig tilstand, at en dyrelæge måtte tilkaldes og aflive hunden på stedet.

Indtil videre er der ikke meldt noget ud om hvorvidt, at ejeren skulle være kommet hjem igen.

Læs også

Forrykt video: Politiet leder efter mand, der tæsker løs på hjælpeløs hund

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip