DF vil have flere danske sange: 'Melodi Gran Prix er en sproglig nedtur'

Nils Würtzenfeld

385 uger siden

|

27/02/2017
Indland
Foto: Polfoto/Mogens Flindt
Foto: Polfoto/Mogens Flindt
Kun én af lørdagens Melodi Gran Prix-sange var på dansk, og det får DF’s Alex Ahrendtsen til at frygte for det danske sprog. Derfor vil han have ændret konkurrencen.

Dagens topnyheder

Lørdag aften valgte mange danskere at tænde for DR1 og følge med i årets Melodi Grand Prix.

Én af disse danskere var Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, der bestemt ikke brød sig om, hvad han så – eller rettere hørte. Det skriver Avisen.dk.

For ifølge DF-ordføreren blev der sunget alt for lidt på dansk, og det bør der ændres på for fremtiden.

- Det er rent sprogligt en nedtur, at der kun var én sang på dansk ud af ti sange, forklarer Ahrendtsen til Avisen.dk og mener, at Danmarks Radio bør tage affære.

- Det er op til DR at finde ud af det her. Jeg vil opfordre DR til at have danske sange med. Det er en public service-station, som danskerne betaler til, og så kan vi også forvente danske sange, slår Alex Ahrendtsen fast.

Selvom det danske bidrag til Det Internationale Melodi Grand Prix altid bliver oversat til engelsk, så mener Alex Ahrendtsen alligevel, at alle bidrag til den danske konkurrence bør være på dansk.

- Stod det til mig, så sang man alle ti sange på dansk i Danmark, og så kunne man lave en international version til Det Internationale Melodi Grand Prix.

- Ligesom Brødrene Olsen gjorde i sin tid, siger Ahrendtsen med henvisning til brødrenes vindersang fra 2000 ’Smuk som et stjerneskud', der efterfølgende blev til den engelske udgave 'Fly on the Wings of Love'.

Under lørdagens Melodi Grand Prix var kun én ud af 10 sange på dansk. Det var den tidligere X Factor-vinder Thomas Rings bidrag ’Vesterbro’, og dette får ros med på vejen fra Alex Ahrendtsen. Sådan da.

- Thomas Ring skal have ros for at synge om nogle helt almindelige ting om Vesterbro på dansk. Det var ikke verdens bedste sang, men ros skal han have, lyder det fra DF’eren.

Og netop det store udland satte i den grad sit præg på årets grand prix. For udover at kun én sang var på dansk, blev sangen på tredjepladsen sunget af en svensker, mens årets vinder, Anja Nissen, som bekendt er født og opvokset i Australien og ikke mestrer det danske sprog.

Hende vil Ahrendtsen dog ikke kritisere:

- Anja Nissen skal have ros for at forsøge at tale dansk og tilegne sig dansk. Hun har sagt, at hun forsøger at blive bedre til dansk, og i interviews forsøger hun sig på dansk. Anja er en sød pige. Hende vil jeg ikke kritisere, siger Ahrendtsen.

Anja Nissen, hvis forældre er danske, vandt årets Melodi Grand Prix med sangen ’Where I Am’.