Direktør i Netto: Sæt prisen ned på økologiske varer

Prisen på økologiske varer skal ned, så flere danskere kan få råd til at lægge økologiske varer i kurven, mener direktør i Netto.

Skal en liter mælk koste ni kroner eller seks kroner? 

Det er noget så simpelt som prisen på dagligvarer, der kan få folk til at fravælge økologi, når de handler ind i supermarkedet. 

Men det bør ikke være pengene, men også ønsket om bæredygtighed, der driver kunderne til at vælge økologiske varer, og derfor bør det være billigere at vælge økologi, skriver direktør i Netto Brian Seemann Broe i et debatindlæg i Politiken. 

- Prisen er fortsat den største barriere for, om kunderne vælger økologi. Det er der masser af beviser på. Økologisk mælk, som i dag udgør over omkring 30 procent af mælkesalget i Danmark, fik først momentum, da prisen nærmede sig almindelig mælk, lyder det fra Brian Seemann Broe.

Læs også

Denis blev overrasket og 'bortført' af sine venner: ‘Tusind tak for verdens bedste gave’

Og Danmark er blevet langt mere økologisk, hvilket man kan se på Nettos varerhylder. I dag er 20 procent af alle varer økologiske.

- Det viser, at ønsket og viljen til at købe økologisk er der – men at husholdningsbudgettet også spiller ind, når beslutningen skal tages. Så hvis man som dagligvarekæde virkelig vil have flere danskere med på øko-bølgen og ikke bare prædike for koret, så skal man både gøre de økologiske varer tilgængelige, fristende og rimelige i pris, skriver Brian Seemann Broe. 

Han siger, at Netto, i modsætning til andre dagligvarehuse, ikke tager en en højere avance på salget af økologiske varer end de konventionelle, og det er med til at holde prisen nede. 

Læs også

Disse 3 madvarer giver dig sunde tænder

Men kun hvis andre butikker dropper at tjene flere penge på de økologiske varer, kan andelen af solgte økologiske solgte varer stige. 

- Lad os nu på tværs af branchen droppe den højere indtjening på økovarer og få den på niveau med de konventionelle.Jo mere økologi vi kan sælge, jo mere kan landmændene øge produktionen, og jo bedre når vi i mål med vores fælles ambition., lyder opfordringen fra Nettos direktør 

62-årig kvinde blev indlagt med hjertestop: Lægerne fik et chok, da de opdagede sandheden bag sygdommen

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip