Disse 3 ting sætter folks pis i kog på vejene

Foto: Finn Frandsen / Politiken / Ritzau Scanpix

Der er tre ting, som især kan gøre danskerne sure, når de sidder bag rettet i deres bilen. På tredjepladsen finder vi bilister, der presser en bag fra. De to andre årsager kan du se herunder.

Du har prøvet det før. Du kommer kørende i din bil på motorvejen, der er fri bane forude, men pludselig er der en uopmærksom klaptorsk der vælger at blinke ud lige foran dig.

Det får dig til at bremse hårdt op, mens du samtidig bander og svovler bag rattet i din bil. Mange danskeren synes ovenstående er forfærdeligt, men faktisk er det ikke på top 3-listen over de ting, som danskere finder mest irriterende, når de begiver sig ud på vejene i trafikken.

Læs også

Politiet gør vildt fund på Smukfest: Nu advarer festivalen

Kantar Gallup har foretaget en ny undersøgelse for Gjensidige Forsikring, hvor de undersøger hvilke ting der irriterer danskerne mest, når de sidder bag rattet.

De ting har forsikringsselskabet nu afsløret i en pressemeddelelse, som de har sendt ud til de danske medier. Herunder kan du således se, hvilke tre ting, der topper listen over de mest irriterende ting, som vi danskere oplever, når vi kører i bil.

Top 3 mest irriterende ting bag rattet

Vi starter fra bunden af, og dermed kigger vi på den ting, der indtager en 3. plads i undersøgelsen over, hvad der kan irriterer danskere mest bag rettet. Med 21 % af stemmerne er det bilister, der presser en bagfra, som er det tredjestørste irritationsmoment under en køretur.

På en andenplads finder vi ikke overraskende lastbiler, som lægger sig ud i overhalingssporet. Det har 22 % af deltagerne i undersøgelsen valgt, som det mest irriterende bag rattet.

Førstepladsen var dog ganske klar, og det er ikke overraskende bilister, der ikke holder til højre på motorvejen. Altså bilister der fortsætter i det venstre spor, mens der er masser af plads til at holde ind. Dette var 33 % af deltagerne i undersøgelsen enige i.

Skadedirektør fra Gjensidige Forsikring, Henrik Sagild fortæller, at biler der ikke holder afstand, samt biler der ikke holder til højre, er blandt de største årsager til uheld på vejene.

“Alle statistikker viser, at netop de to former for kørsler står bag rigtig mange ulykker, og det at så mange bliver irriterede over bilister, der gør det, viser heldigvis også, at der er en stor bevidsthed om de farer, der er forbundet med det,” fortæller han i pressemeddelelsen fra Gjensidige Forsikring.

Hvad irriterer dig mest, når du kører på motorvejen?

Læs også

Hund slikkede på sin ejer: Nu har hun mistet både arme og ben

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip