Disse danskere kan klappe i hænderne: Kæmpe værdistigning

Foto: Shutterstock

Det viser sig, at sommerhuse giver god værdi. Både på oplevelser og økonomi.

Sommerhuse er noget, som mange bruger som frirum og hyggested. Men det er ikke det eneste positive, man kan få ud af sit sommerhus.

Historisk set har sommerhuse nemlig været en fremragende økonomisk investering.

En analyse fra Estate konstaterer, at hvis du har haft et sommerhus i 30 år, altså siden 1993, så har du fået en gevinst på 50.000 kroner om året siden da.

Analysen tager udgangspunkt i et sommerhus på 80 kvadratmeter, og hvis du stadig ejer et sommerhus, som du havde i 1993, så har du med god sandsynlighed via prisudviklingen scoret en gevinst på 1.357.680. En gevinst der svarer til omtrent 50.000 kroner årligt.

Et sommerhus har med andre ord været en pengemaskine uden lige.

Udviklingen kan også ses i kvadratmeterpriserne, hvis man sammenligner 1993’s priser med 2023’s priser. I 1993 lå kvadratmeterprisen på et sommerhus på 4.494 kroner, hvor den i 2023 ligger på 21.465.

Tallene som Estate har brugt til analysen er fra Finans Danmark og Boligsiden.dk.

Læs også

1. april sker det: Stort prisfald for mange

Analysen viser et tydeligt billede af, at købet af et sommerhus langsigtet er en rigtig profitabel investering. Det fortæller Thomas Hovgaard, presseansvarlig i Estate:

“De fleste, der har ejet en bolig i en længere årrække, har helt sikkert opdaget, at deres mursten er blevet mere værd. Og har man fx været sommerhusejer i mange år, kan man udover en masse gode ferieminder også sætte en god portion penge ind på kontoen, hvis man beslutter sig for at sælge det en dag”, udtaler han.

På trods af at priserne på sommerhuse er steget langsomt og gradvist, så var det især under corona-pandemien steg priserne på sommerhuse voldsomt.

Thomas Hovgaard mener, at sommerhusmarkedet har ændret sig en del efter pandemien, hvor mange anskaffede sig et sommerhus.

“Udbuddet er sommerhuse er faktisk faldet de seneste måneder, og priserne er på samme niveau som for et år siden, mens priserne på helårsboliger er faldet til 2021-niveau. Med andre ord klarer sommerhusene sig bedre gennem den nuværende turbulens end parcelhuse og ejerlejligheder”, konkluderer han.

Læs også

Gratis diamanter: Må tage dem med hjem kvit og frit

.

Dagens Gossip