Disse danskere kan se frem til 10.000 skattefrie kroner fra regeringen

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

En større grupper danskere kan se frem til at modtage 10.000 skattefrie kroner fra den danske regering.

Beskæftigelsesministeren kom tidligere på året med en ide, som Folketinget mente var en god ide. De synes nemlig, at de danske modstandsfolk og deres efterladte skulle belønnes med en sum penge i anledningen af 75 års dagen for Danmarks befrielse.

Beskæftigelsesministeriet skriver i dag i en pressemeddelelse, at de Folketinget har besluttet af give en ekstraordinær gave til den gruppe mennesker, der fortjener en særlig tak for deres indsats under 2. verdenskrig.

Læs også

Danskere raser over corona-gebyr

Derfor belønnes modstandsfolk og deres efterladte med hele 10.000 skattefrie kroner, som de får fra den danske regering.

“Vi må som land aldrig glemme den indsats, der blev lagt for at beholde Danmark på danske hænder. Danmarks historie og overlevelse blev formet dengang - og med store personlige ofre undervejs, lyder det fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i pressemeddelelsen, hvor han fortsætter:

“Det er en kendsgerning, at de år har pålagt en særlig gruppe af vores borgere en tung bagage med ar på sjæl og legeme. Derfor er jeg også rigtig glad for med den her gave at kunne lægge ekstra vægt bag ordene, der udtrykker vores taknemmelighed,” lyder det fra beskæftigelsesministeren.

830 kan se frem til økonomisk gave

Ifølge B:T er der der pr. 1. marts cirka 830 danskere, der modtager hædersgaver. 100 af disse har blandt andet ydet en særlig indsats under 2. verdenskrig, mens de resterende er efterladt.

Beskæftigelsesministeriet beretter om, at der i alt er blevet afsat otte millioner kroner fra regeringen til hædersgaverne.

Læs også

Så mange danskere er nu coronasmittet

 

 

Dagens Gossip