Disse nye love er nu trådt i kraft

Foto: Michael Bager/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Fra årsskiftet trådte flere nye lovgivninger i kraft, hvilket kan få betydning for rigtig mange danskere. Rygere, bilister og mange flere bliver ramt af virkningerne.

Vi er trådt ind i et nyt år, og dermed er der også kommet nye love, som vi danskere skal rette sig efter.

Læs også

Nu er der kommet ny benzin: Disse bilejere skal passe på

Herunder kan du se de mest markante lovændringer, som blandt andet kommer til at ramme pædofile, rygere, tv-seere og ledige på arbejdsmarkedet.

Du skal ikke længere tjekke job hver uge

Hvis du synes det var stressende at skulle logge ind på jobnet mindst en gang i ugen, og tjekke nye jobs, så kan du glæde dig over, at den lov er blevet sløjfet.

Man risikerede før at miste sine dagpenge, hvis man ikke loggede ind og tjekkede nye jobs mindst hver syvende dag, men det er ikke længere tilfældet.

Mindre frihed til pædofile

Personer der er blevet dømt for at sex med børn, vil få mindre frihed fra i år. Det betyder blandt andet, at politiet kan møde op på uanmeldte kontrolbesøg, hvor de ransager hjemmet.

Derudover vil politiet også have mulighed for at oplyse diverse klubber, svømmehaller og lignende om pædofile, så de kan undgå at få besøg.

Læs også

Kvinde lagde sig til at sove på sofaen: Vågnede til en nøgen onanerende mand i sin stue

Dømte pædofile kan derfor risikere at få forbud mod at komme steder, hvor der er børn.

Cigaretter stiger i pris

Det er godt nok først fra den 1. april, men vi tager den med alligevel. Cigaretter kommer til at stige i pris, så de pr. 1. april 2020 koster 55 kroner for en pakke. Cigaretterne vil i 2022 ende på 60 kroner pakken.

Hårdere straf til voldsforbrydere

Bliver du dømt for at have begået en voldsforbrydelse, så vil du højst sandsynligt modtage en hårdere straf.

Justitsminister Nick Hækkerup fik i oktober en ny lov igennem, der skal sikre, at voldsmænd lettere vil komme i fængsel.

Du må køre hurtigere med campingvogn

Er du blandt de danskere der af og til tager på ferie med campingvognen på slæb, så kan du glæde dig over, at hastighedsbegrænsningen bliver sat op.

På udvalgte lande. og motortrafikveje må folk med campingvogne nu kører 80 i stedet for 70 km/t.

Farvel til mange kanaler

Starten på 2020 blev også slutningen på rigtig mange DR-kanaler. Danmarks Radio bliver ramt af en ny lovændring, så de får færre penge at producere tv- og radio for.

Det betød, at danskerne den 1. januar havde sorte skærme på DR3, DR K og DR Ultra, mens radiokanalen P7 Mix blev slukket.

Læs også

Han forudså Notre Dame brænde - Nu forudser han ung sangerindes død

 

Dagens Gossip