Disse sager fik Jes Dorph-Petersen fyret fra TV2

Foto: Michael Barrett Boesen/Ritzau Scanpix

Det er nu kommet frem, hvad Jes Dorph-Petersen angiveligt skulle have gjort i de to sager, der nu har fået ham fyret.

Det kom som noget af et chok for den danske befolkning, da det i går aftes kom frem, at den populære tv-vært Jes Dorph-Petersen var blevet fyret fra TV2.

Læs også

Jes Dorph involveret i sexchikane: Fyret fra TV2

Kort og kontant lød udmeldingen, at der havde været en advokatundersøgelse i forbindelse med krænkende adfærd på TV2s arbejdsplads, og her skulle Jes Dorph-Petersen altså havde handlet forkert i to situationer.

Han er anklaget for en situation tilbage i 2001 og ligeledes en anden situation tilbage i 2003. Mens det i går aftes ikke stod beskrevet, hvilke sager Jes Dorph-Petersen var blevet anklaget for, så er det nu kommet frem.

Tiltvang sig sex

I en længere artikel på Politiken beskrives det, at en kvindelig journalistpraktikant var blevet inviteret hjem til Jes Dorph af en fælles kollega. I løbet af aftenen skulle Jes Dorph ifølge kvinden havde lagt en hånd over hendes mund, presset hende ned på en briks og derefter tiltvunget sig sex med hende.

Sagen i 2003 er ligeledes med en kvindelige journalistpraktikant, hvor hun har fortalt, at hun sammen med en mandlig kollega var inviteret hjem til Jes Dorph.

Jes og den anden mandlige kollega lagde op til, at de alle sammen skulle have sex sammen. Kvinden afviste, og ville efterfølgende bare ud af lejligheden.

Jes Dorph-Petersen kalder den første episode fra 2001 om tiltvungen sex for en løgn.

“Min hjerne eksploderer. De anklager mig for noget alvorligt, som ligger 20 år tilbage, og som jeg ved er løgn. Det kunne jeg aldrig finde på. Sådan er jeg ikke. Det er simpelthen en opfundet historie. Hvorfor finder hun på det har jeg ikke noget svar på, men jeg ved, at det der er ikke sket,” lyder det fra Jes Dorph-Petersen til Politiken

Foruden den lange artikel i Politken, kan du se den nu tidligere tv-værts egne ord via et opslag fra Facebook.

 

Læs også

Mette Frederiksen til danskerne: Aflys alt

 

 

 

Dagens Gossip