Ditte har en vigtig besked til danske mødre: 'Her er min krop 92 dage efter, jeg fødte ham'

Nils Würtzenfeld

392 uger siden

|

06/01/2017
Indland
Foto: Ditte Scharling
Foto: Ditte Scharling
Elsk din krop: En nybagt mor har et vigtigt budskab til de kvinder, som frygter strækmærker og appelsinhud.

Dagens topnyheder

- Her er min krop. 92 dage efter jeg fødte ham, der hænger på min arm. Med strækmærker, blød mave og 10 kilo mere end da jeg blev gravid.

Sådan indleder 25-årige Ditte Scharling et opslag på Facebook med et vigtigt budskab til mødre landet over.

Som de fleste andre kvinder har Ditte Scharling bidt mærke i, hvordan mange gravide såvel som nybagte mødre ofte er kede af deres udseende ovenpå den forvandling, som kroppen helt naturligt gennemgår i forbindelse med en graviditet.

- Jeg har oplevet gravide og nybagte mødre, som er kede af deres kroppe. Kvinder, som desperat vil smide de graviditetskilo, de tog på. Som efterspørger alverdens cremer og olier, de kan smøre på deres strækmærker, så de forsvinder, skriver Ditte Scharling og tilføjer:

- Allerhelst skulle man jo slet ikke kunne se, at man overhovedet har været gravid, skriver hun.

Ditte Scharling forklarer, at hun skrev opslaget, fordi hun synes, det virker som om, at alle har glemt noget vigtigt:

- Jeg mener, det er vigtigt, fordi ingen går igennem livet uden mærker, der kan ses på kroppen. Men det er som om, at alle har glemt det, og det er også let, når alt bliver fremstillet fra sin bedste vinkel - for eksempel her på Facebook og på Instagram, siger hun til Dagens.dk.

Derfor har hun har en bøn til disse kvinder, som handler om at begynde at elske sig selv.

Foto: Ditte Scharling/Facebook

- Jeg er sikker på, at vi alle kigger på vores børn og tænker, at de aldrig skal føle skam over deres egne kroppe. Men hvis du reducerer din krop til ’babyvægt’, strækmærker og appelsinhud, hvordan skal dit barn så vokse op og føle glæde ved sin egen krop, når du ikke gør?

Ditte Scharling, der læser til lærer på Professionshøjskolen Metropol og bor i København, understreger i sit opslag, at alle kvinder bør hylde deres kroppe i stedet for at bekymre sig.

- Det, din krop har gjort, er fantastisk. Du har kreeret liv. Du har båret din baby i 9 måneder. (…) Du har gennemgået det vildeste, man kan opleve. Du har født dit barn. Din krop er utrolig. Vil du ikke godt elske den for det? Vil du ikke elske din krop, så dit barn kan elske sin?

En af årsagerne til, at mange kvinder i dag er kede af deres graviditetskroppe, skal ifølge Ditte Scharling findes i de mange kropsidealer, vi i dag har som samfund.

- Der er nok idealer, mennesker føler, de skal leve op til. Men måske vi alle sammen lige skulle være fuldstændig ligeglade og så sørge for, at vi giver et positivt kropsideal videre til vores børn, skriver hun og har dermed et håb for fremtiden, skriver den 25-årige nybagte mor.

- Det starter med os selv. På den måde kan vi forhåbentlig få en verden, hvor ingen mennesker lader sig påvirke af mediernes idealer. Hvor unge mennesker tør at gå i bad med hinanden efter idræt. Hvor ingen er så fandens kropforskrækkede, at uskyldige ting bliver seksualiserede. Hvor alle kvinder har lyst til at tage på stranden i bikini en varm sommerdag. Hvor ingen er kede af deres kroppe, for pokker, slutter Ditte Scharling.

Se opslaget i sin helhed herunder.