DMI advarer: Mulighed for skypumper

Foto: Leif Schack-Nielsen/Biofoto/Ritzau Scanpix

DMI melder ekstraordinært ud, at der kan ventes skypumper i dag.

Hvis du havde planlagt at bruge din søndag ude i naturen, skal du sørge for at gøre det tidligt på dagen.

Senere ventes nemlig modbydeligt vejr i form af skybrud, hagl og tordenvejr.

Læs også

Dansk speciallæge: Vi kan befinde os i begyndelse af tredje bølge

Derudover melder DMI faktisk også, at der er en risiko for, at der kommer skypumper lokalt.

DMIs meteorollog Jesper Eriksen skriver på deres hjemmeside, at der vil drive byger op over landet sydfra, samtidig med at der også dannes nye byger direkte over Danmark.

Det vil levere en masse regn lokalt, hvor der kan falde mere end 15 mm regn på 30 minutter. Derudover ventes nogle af bygerne at indeholde hagl og torden.

Risiko for skypumpe

Som noget helt ekstraordinært er der risiko for skypumper i dag. Jesper Eriksen skriver, at der ventes rolige vindforhold i dag, og kombinationen af det og vejrsituationer med byger, kan fører til, at der dannes lokale skypumper.

“Skypumper er dog ikke noget vi med de nuværende meteorologiske værktøjer er i stand til at forudsige, men det en vejrsituation hvor det kan betale sig at holde lidt ekstra øje med himlen. Skulle lokale skypumper opstå, vil de dog have en meget kort levetid, derfor er chancen for at se en som at lede efter en nål i en høstak.” lyder det fra Jesper Eriksen til DMIs hjemmeside, inden han slutter af med at advarer danskerne om, at man ikke skal komme for tæt på dem.

Du kan se hvordan en skypumpe ser ud her:

 

Læs også

DMI: Så længe går der, før varmen kommer igen