DMI advarer: Risiko for hedebølge

Foto: Shutterstock.com

Man havde i et kort øjeblik forberedt sig på efteråret, men pludselig er sommeren vendt tilbage. Nu ser det ud til, at en hedebølge rammer landet.

Den varme temperatur er for alvor tilbage, og den gør nærmest, at man fuldstændig glemmer, hvor gråt og vådt det var i de foregående to uger.

De seneste par dage har været præget af blå himmel og en massiv varme, og den fortsætter et par dage endnu. Derfor har DMI også udsendt en varsel, hvilket de har pligt til at gøre, når der kommer en periode på mere end tre sammenhængende dage, hvor temperaturen overstiger de 28 grader.

Og sådan bliver det højst sandsynligt nu. DMI forventer nemlig, at der vil komme mindst 28 grader om dagen i de kommende dage. Varslen gælder fra søndag klokken 14 til og med onsdag klokken 19:00.

Læs også

Lånte venindens makeup-børste: Det kostede hende næsten livet

Den dækker diverse regioner af Danmark, så det er ikke hele Danmark, der står for skud. I skrivende stund er det primært de vestlige kyster, der kommer til at få det rigtig varmt. Dermed er Vestjylland, Vestfyn og den vestlige del af sjælland særligt udsat, mens Nordjylland, Østjylland samt den østlige del af både Fyn og Sjælland ikke i en situation, hvor de burde blive ramt af hedebølge.

Så varmt bliver det

Hvis vi tager et kig på de kommende syv dage, så ser vejret rigtig dejligt ud. Mandag bliver det 24 til 28 grader i det meste af landet, mens der dog er mulighed for, at vi kan få hele 30 grader lokale steder.

Tirsdag fortsætter de høje temperaturer, da der vil være mellem 25 og 30 grader. Onsdag vil temperaturen falde en lille my. Det bliver dog stadig rigtig varmt, da temperaturen kommer til at ramme mellem 23 og 28 grader.

Torsdag forventes hedebølgen at være slut. Det betyder dog ikke, at det bliver særlig koldt. Temperaturen forventes at ramme mellem 22 og 27 grader.

Når det bliver tid til weekend, så vil temperaturen dog tage et hak ned af. Fredag bliver der ‘kun’ mellem 18 og 22 grader, inden den dog stiger til mellem 21 og 26 grader om lørdagen.

Søndag og mandag er fortsat usikkert, men DMI forventer, at det bliver mere ustadigt og køligere.

Læs også

Kan man få så meget for sine Disney-VHS? - Se om din Disney-film er guld værd

 

 

Dagens Gossip