DMI advarer: Risiko for storm i weekenden

Foto: Shutterstock.com

Det bliver mørkt og stormfuldt i løbet af aftenen og natten, hvis det varslede stormvejr kigger forbi. Samtidig begynder temperaturen at falde, så det bliver rigtig koldt i næste uge.

Prognosen har hele tiden peget på, at det ville komme til at blive en blæsende weekend. Spørgsmålet har dog bare været, hvor blæsende det vil komme til at være.

Tv2 vejret skrev tidligere på ugen, at vi kunne ende med at få det værste stormvejr i tre år, men helt så galt ser det dog ikke ud til at blive.

Læs også

Rørende video: Her ser lille Emil fra Nakskov sin mor for første gang

Til gengæld tyder det på, at der kommer storm, for DMi har netop udsendt en varsel for weekenden, hvor de advarer danskerne mod et kraftigt stormvejr.

DMI skriver, at der sent fredag aften og natten til lørdag er risiko for vindstød af stormstyrke, og det vil særligt påvirke vestkysten. Der er risiko for, at der ved vestkysten kan komme en stormstyrke på mellem 25 til 28 m/s.

I skrivende stund dækker det fra Esbjerg og hele vestkysten til skagen, og en lille smule af Nordjylland. Hvis det pludselig ændrer sig, og mere af landet er i fare for at blive ramt, så vil der blive opdateret.

Vejret i weekenden

Ser vi bort fra det kraftige stormvejr der kan finde sted i aften og i løbet af natten, så bliver det en weekend, hvor vi skal forberede os på kulden. Temperaturen vil nemlig dale, men heldigvis først fra på søndag.

I dag får vi mellem 10 og 14 grader. Der vil være lidt eller nogen sol, men også et par byger flere steder. Nattetemperaturen starter på mellem 7 og 12 grader, men meget atypisk er der en sandsynlighed for, at temperaturen stiger til mellem 10 og 15 grader i nat.

Lørdag bliver det skyet en stor del af dagen, hvor der i de sydøstlige egne vil være tørt det meste af dagen. Temperaturen ligger på mellem 12 og 16 grader, hvor det vil være lunest mod sydøst.

I løbet af natten falder temperaturen en del, da vi får mellem 5 og 10 grader.

Søndag vil dagen starte ud med lidt eller nogen sol. Til gengæld bliver det en ganske kold dag, hvor der bliver mellem 10 og 13 grader. Der vil være lidt vind, som tiltager senere på dagen.

I løbet af natten vil der være temperaturer ned mellem 3 og 8 grader.

Læs også

8 ting du omgående skal stoppe med på Facebook

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip