DMI: Koldeste vinter i fem år rammer Danmark

(Jens Dresling/POLFOTO)

Danskerne kan se frem til en kold vinter.

Hvis du har pakket handskerne, halstørklæde og flyvedragten langt væk, så kan du godt begynde at finde det frem.

For efter fire vintre med relativt mildt vejr, kan danskerne nu se frem til den koldeste vinter i fem år, lyder det i en ny prognose fra DMI.

I den kommende tid vil vejret nemlig byde på hyppige vinterlige indslag med kulde, sne og måske skøjteis på søerne. 

Læs også

Ung mand mistede sit kørekort i byen: Få dage senere fik han vildt brev

- Vintervejret vil dog fortsat mest være præget af mildt vejr fra vestlige retninger. Men i år vil det oftere blive afbrudt af køligere vejrtyper, som kigger forbi med både regn, slud eller sne. Der vil også komme perioder med koldt og mest tørt vintervejr. Det er i disse perioder, vi kan få lidt sne og muligheden for at stå på skøjter, siger langtidsmeteorolog og vagtchef Martin Lindberg om DMI's prognose til Jyllands-Posten. 

Læs også

Brun uden sol: Nyt produkt kan gøre dig brun uden at skade huden

DMI skriver, at et højtryk over det nordlige og nordøstlige Europa vil holde de atlantiske lavtryk væk fra Skandinavien i længere perioder denne vinter. Derfor får Danmark mærkbart færre fronter, der bringer regn, men også mild luft ind over landet, og vejret vil i stedet byde på hyppige vinterlige indslag med kulde og sne. 

- Vi vil dog næppe opleve en streng vinter, som vi husker dem fra 80'erne. Det er mere sandsynligt, at vinteren vil ligne vinteren i 2012-2013, siger Martin Lindberg til avisen. 

I prognosen lyder det, at det specielt bliver omkring januar og februar, at det bliver rigtig kolt. 

Amalie kom for sent til bussen - det blev hun millionær på

 

 

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip