DMI: Først her risikerer vi at få sne

Foto: Shutterstock.com

Det ser helt sikkert ud, at vi slet ikke får noget vintervejr i løbet af december. Indtil videre ser det dog heller ikke ud til, at vi får det i januar eller februar.

Der er mindre end ti dage til, at vi træder ind i vintermånederne. Der er dog ikke noget der tyder på, at vinteren skulle blive meget anderledes end det vejr, vi har haft her i efteråret, som har været ganske mildt.

Det skulle dog lige være med undtagelse af den sidste del af vinteren. I december forventes det nemlig ikke, at der kommer den mindste omgang sne, og derfor er det også udelukket, at vi får en hvid jul i år.

Det helt store spørgsmål er til gengæld, om vi overhovedet kommer til at mærke til vinteren i vintermånederne?

Læs også

Nu kan du få leveret dine McDonalds-burgere derhjemme

Spørger man DMI, så lyder det forholdsvis sikkert, at der ikke kommer sne i løbet af december, og det forventes heller ikke i starten af januar. Faktisk er DMI i tvivl om, hvorvidt vi overhovedet kommer til at få den kold vinter.

I deres sæsonprognose peger alt nemlig på, at det milde vejr vi har i øjeblikket, vil fortsætte ind i det nye år.

“Dog har vejret gennem et godt stykke tid udvist ganske fastlåste strømningsmønstre og det støtter op om prognoserne, som peger på, at det milde vejr vil fortsætte ind i det nye år. Altså er det bedste bud et fortsat ret mildt vestenvindsscenarie som helhed, men at der også er mulighed for at Kong Vinter kan slå til – formentlig kun kortvarigt,” fortæller DMIs langtidsmeteorolog Steen Hermansen.

Dermed lader det altså til, at vinteren ser ud til at ende i den milde og våde side, og det er kun måske, at der kommer besøg af Kong Vinter. Lyder det altså fra DMI.

Vejrudsigten i denne uge

Mens vi venter på vintervejret der ikke kommer, kan vi tage et kig på vejrudsigten for denne uge.

I dag torsdag vil der være skyet med regn hist og her mange steder i landet. Temperaturen i dag ligger på mellem 5 og 10 grader, og der vil være lidt svag til frisk vind fra øst.

Fredag starter det også skyet ud, men her skulle det blive tørt først på dagen. Senere på dagen vil der så komme regn i de nordlige og østlige egne. Temperaturen ligger på mellem 5 og 9 grader.

Lørdag lander temperaturen også på mellem 5 og 9 grader, og der vil være lidt let til frisk vind. Der vil være skyet, men til gengæld overvejende tørt, og det forventes ikke at komme til at regne.

Søndag vil også være skyet og tørt det meste af dagen, men der er perioder med lidt regn. Særligt om eftermiddagen. Temperaturen vil også ligge på 5 til 9 grader.

Læs også

Organdoner ville give sine lunger: Da kirurgen så dem sagde han nej tak

 

 

Dagens Gossip