DMI: Landet deles op. Risiko og kategori 1-varsel

Foto: Shutterstock.com

I dag ser det igen ud til, at der vil komme en ordentlig skylle. DMI advarer både med risiko og kategori 1-varsel, så uanset hvor man bor i landet, bør man opleve et massivt regnvejr.

I går åbnede himlen sig pludselig i store dele af landet, og det endte enorme mængder af regn ned på jorden på ganske kort tid. Det gav store trafikale problemer, hvor biler decidere sad fast i de store vandmængder, og det var svært ikke at tænke på de arme festivalgæster i Skanderborg.

Bilister og festivalgæster skal dog forberede sig på, at der kommer endnu en skyller i dag, for DMI forventer, at himlen atter vil åbne sig.

Læs også

Beverly Hills 90210 vender tilbage i nat - Her kan du se den på dansk tv

De har således udsendt både en riskomelding samt en kategori 1-melding, og det skyldes, at landet er delt op. Den største del af Danmark kan heldigvis nøjes med DMIs risikomelding, der lyder på, at der er risiko for lokale skybrud, hagl og torden.

Dette vil finde sted i tidsrummet 08:00 til 20:00, så det varer altså hele dagen. Det er ikke usandsynligt, at der vil falde mellem 15 til 25 millimeter regn på 30 minutter.

Her er der kategori 1-varsel

Mens det mest af jylland samt fyn og sjælland nøjes med en risikovarsel, så er de i Nordjylland knap så heldige. Her er kortet nemlig helt gult på DMI, og det betyder, at der er en større varsel hos dem.

Kategori 1-varslen betyder voldsomt vejr, og det kommer mellem klokken 14:00 og 21:00. Her kan de forvente kraftig regn og lokale skybrud.

DMI forventer, at der vil falde mellem 25 til 25 millimeter regn på 6 timer, og derudover er der også mulighed for, at der kommer lokale skybrud, hvor der vil komme mere end 15 millimeter regn på en halv time.

Når torsdagen går på hæld, bliver det samtidig et farvel til de voldsomme regnbyger. Fredag kommer der fortsat regn, men det bliver i mindre mængder og senere på dagen.

Lørdag kan godt gå hen og blive præget en del af regn, hvor der også er risiko for hagl og torden.

Heller ikke i ugens sidste dag, søndag, vil vi slippe for regnen. Der vil komme spredte byger i løbet af hele dagen, og der vil komme en del vind.

Læs også

Skattestyrelsen udsat for kæmpe eksplosion

 

 

Dagens Gossip