DMI med dyster forudsigelse: Vejret bliver det dårligste i 19 år

DMI forudsiger det værste efterår i 19 år.

DMI er i fuld gang med at vurderer efterårsvejret for 2017. Et efterårsvejr der især på et punkt skiller sig særligt dårligt ud.

Klimatolog ved DMI, Mikael Scharling, har set på tallene fra 1. september til 20. november 2017 og vurderer herudfra, hvordan tallene vil se ud, når efteråret snart er omme.

Mikael Scharling forventer, at nedbøren for efteråret vil ende med en total på hele 277 mm regn. Normalen for efteråret ligger på 233 mm regn, så det er altså en hel del mere nedbør end normalen. Det oplyser DMI.

Så meget nedbør er der ikke faldet siden 1998, hvor der faldt 280 mm fra september til og med november. Det er med andre ord den værste forudsigelse i 19 år.

Læs også

Ny innovation: Glat dit hår uden varmeskader

Kigges i stedet på antallet af solskinstimer, vil vi også få langt færre af disse i nærværende efterår. Frem til 20 november er der registreret 248 solskinstimer. Mikael Scharling forventer, at vi når op på 269 solskinstimer, når først efteråret er omme.

269 solskinstimer er et godt stykke under normalen for de seneste 10 år, hvor vi i gennemsnit har kunnet nyde 304 timers sol henover de forgangne efterårsperioder.

Læs også

Passager bestiller vegetarmad på flyet - får en lang næse, da han får serveret dette

Til gengæld har efteråret indtil nu været en smule lunere end normalt med en gennemsnitstemperatur på 10,9 grader, hvilket er 0,8 grader over normalen.

Læs også: Din krop ændrer sig i kulden: 7 opsigtsvækkende ting din krop gør, når du fryser

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip