DMI med godt nyt i årets første sommerprognose

Foto: Shutterstock

Nu kan du få et smugkig på, hvordan den første sommermåned kommer til at blive i Danmark, og umiddelbart er der gode nyheder fra DMI.

Selvfølgelig kan man ikke altid stole på en sæsonprognose, da den er så langt ude i fremtiden, at der kan ske mange ændringer. Alligevel har DMI kommet med et bud på, hvordan vejret kommer til at blive i årets første sommermåned, og prognosen er god.

De fleste vejrprognoser indikerer et højere lufttryk end sædvanligt over Nordatlanten og Nordvesteuropa, primært vest for Skandinavien. Dette betyder, at stærke højtryk kan opbygges i længere perioder, især over De Britiske Øer og Norskehavet. Højtryk vest for Skandinavien medfører hovedsageligt en tør og til tider lidt kølig luftstrøm over Danmark fra nordvest eller nord. Højtrykket og den tørre luftstrøm vil resultere i længere perioder med stabilt, tørt og solrigt vejr.

Læs også

Stoppede karrieren af ren forlegenhed: Blev solgt til ny klub for 15 kg pølse

Selvom der kan være solrigt vejr, kan det blive lidt køligt, når vi får luft fra nordvestlige områder, især om natten. Højtrykket kan midlertidigt flytte østover over Skandinavien, hvilket vil give os sol, svag vind og potentielt højsommerlige temperaturer.

Det er også sandsynligt, at højtrykket midlertidigt svækkes eller flytter sydpå mod Sydvesteuropa, hvilket tillader mindre lavtryk og svage fronter med skyer og en smule regn at bevæge sig ind over Skandinavien fra vest.

Sammenfattende ser det ud til, at temperaturen vil ende omkring eller en smule over det normale. Nedbørsmængderne forventes at ende betydeligt under det normale.

Hvis prognosen holder, kan vi altså forvente en juni, hvor der vil være mere sol, mindre nedbør og lidt varmere temperaturer end normalt.

Hvis du gerne vil læse en vejrprognose for de kommende dage, så kan du tage et kig her: 

Læs også

DMI melder ud: Pludseligt vejrskift er skidt nyt for disse danskere

 

 

Dagens Gossip