DMI med trist nyt: Risiko for det rammer landet meget snart

Emil Martesen

5 uger siden

|

20/05/2024
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er en risiko for, at det rammer landet meget snart.

Dagens topnyheder

Selvom kalenderen siger forår, så viser vejret for alvor prøver på de sommerlige tendenser.

Den seneste periode har solen og de høje temperaturer for alvor fået sit tag over Danmark.

Men søndag eftermiddag kom enkelte byger forbi, og brød det ellers langvarige stabile og solrige forårsvejr.

Bygerne faldt på nordlige og nordvestlige Sjælland, på Fyn og i Sønderjylland, og et enkelt lyn blev da også registreret. Men de fleste byger faldt syd for grænsen, over det centrale Europa, og for de fleste var pinsedag herhjemme endnu en tør og varm dag.

Det skriver DMI.

I dag, 2. pinsedag, fortsætter i samme spor.  Og dette kan være godt nyt for de mange løbere, der skal ud og lufte løbeskoene til Royal Run, som finder sted i dag rundt om i landet.

Der vil være sol fra morgenstunden til hele landet, men der vil komme lidt flere skyer på himlen i løbet af dagen, og der vil igen være mulighed for enkelte lokale byger, især mod øst og syd. Og kommer der byger, er der også risiko for, at de kan være med torden. Vinden vil overvejende komme fra øst og blive svag til jævn, men ligesom i går, bliver det i dag også varmt. Vi kan igen se frem til temperaturer omkring 19-24 grader, lokalt måske 25 grader, så husk at drikke rigeligt med væske.

Så måske at løbe ind i en enkelt byge ikke ville være det værste.

Men når pinsen lakker mod enden vender de solrige tendenser tilbage, og indfrier i den grad danskernes forventninger til de kommende dage, der står for døren.

Tirsdagens vejr byder nemlig på mest tørt med en del sol de fleste steder. Temperaturen ligger op mellem 17 og 23 grader, mens onsdagens vejr ligeledes bliver tørt med en del sol de fleste steder, der stedvis kan være sløret. Dagtemperaturerne tager et nøk opad til 19 og 25 grader.