DMI med trist nyt: Stor vejrændring på vej

Skrevet af Emil Martesen

11/09/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En stor vejrændring ligger og lurer i horisonten.

Dagens topnyheder

Netop som sommeren gik på hæld, og efteråret meldte sin ankomst, begyndte det dejlige sommervejr, som danskerne har kunnet nyde i den seneste uges tid.

Næste uge ser ud til at begynde med det sommerlige vejr, som danskerne netop har vænnet sig til, men som ugen skrider frem, vil det blive koldere og koldere.

Det skriver DMI.

Men selvom solen fortsætter sine flotte takter og holder for alvor sit tag over Danmark i begyndelsen af ugen, så vender 'det danske sommervejr' inden længe tilbage.

Og selvom det ingens næse er gået forbi, at netop det danske sommervejr har været en blandet landhandel, så får danskerne at smage på det endnu engang.

Allerede natten til tirsdag trænger en front med skyer, regn og byger ind over Danmark vestfra.

Når fronten har passeret landet engang i løbet af onsdagen strømmer køligere luft ned over os fra nordvest og det bliver en overgang mere blæsende. Hen mod næste weekend ventes lunere luft igen at nærme sig landet fra syd.

Tirsdagen starter skyet med stedvis regn eller byger, der kan være med torden, men også perioder med lidt sol her og der. Temperaturen tager et nøk nedad til mellem 18 og 23 grader, og svag til jævn vind mest fra nord og nordvest, ved Vestkysten efterhånden stedvis op til frisk vind. Om aftenen og natten mest skyet med regn eller byger, især i de sydøstlige egne.

Og resten af ugen bliver ingen undtagelse.

Her bliver tirsdagens vejr et godt billede på, hvad der venter danskerne, som ugen skrider frem.