DMI med trist nyt: Udsender dobbelt varsel

13/11/2023 08:30

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI udsender ikke bare én, men hele to varsler.

Mest læste i dag

Vejret begynder så småt at finde tilbage til et normalt kedeligt efterårsvejr efter Danmark den seneste tid har været ramt af noget voldsomt vejr.

Og der er ingen grund til at ånde lettet op.

For når danskerne mandag slår øjnene op til en ny uge, så er der ikke meget at skrive hjem om.

Og ondt bliver kun værre for store dele af Jylland og i Nordsjælland, hvor DMI har udsendt en risiko for tæt tåge i store dele af Jylland og i Nordsjælland, gældende i de tidlige morgentimer.

Men det stopper ikke her.

Et lavtryk ude i Atlanterhavet er i skrivende stund under kraftig udvikling og ventes i løbet af natten til mandag at give større mængder nedbør og blæsende vejr til de Britiske Øer. Herefter fortsætter det sin færd videre østpå, dog mens det svækkes en smule.

Lavtrykket og dets tilhørende fronter når det vestlige Danmark i løbet af mandag aften og natten til tirsdag, og regnen forventes at fortsætte indtil tirsdag aften og natten til onsdag.

Det skriver DMI.

Udviklingen af lavtrykket er endnu usikker, men prognoserne tyder i øjeblikket på, at de største nedbørsmængder rammer den sydlige halvdel af landet, hvor vi forvente 25-35mm på 24 timer. Kriteriet for kraftig regn er 30-50mm på 24 timer.

Det giver også en våd start på ugen, hvor danskerne udover den stedvis tætte tåge får enkelte lette byger over det meste af landet, inden fronten, der befinder sig over Atlanterhavet, får sit tag over Danmark så småt som dagen lakker mod enden.

Regnvejret ventes at brede sig til resten af landet i løbet af natten, og tirsdag vil hovedsageligt byde på vedvarende regn. Vinden forventes at øge til mellem jævn og hård, med kuling ved kyster med pålandsvind og kraftige vindstød. På grund af lavtrykkets bevægelse over Danmark vil vinden variere i retning, østlig i den nordlige del af landet og vestlig i den sydlige del.