DMI med trist nyt: Udsender ny kategori 1-varsel med voldsomt vejr

02/10/2023 08:21

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er god grund til at spidse øre.

Mest læste i dag

Kalenderen siger oktober og selvom septembers sensommerdage fortoner sig i horisonten, er der ikke rigtigt klassisk efterårsvejr i sigte. Godt nok bliver vejret omskifteligt den kommende uge, men temperaturerne er fortsat relativt høje og der er ikke nattefrost i sigte.

Ikke desto mindre er det inden længe på tide, at finde gummistøvlerne frem fra gemmerne.

Det løfter DMI sløret for.

De lægger nemlig ikke skjul på, at der er udsendt en varsel for kraftig regn gældende for Jylland, Fyn samt den nord- og vestlige del af Sjælland.

DMI Varslet starter ved midnat natten til tirsdag og varer indtil torsdag eftermiddag.

På grænsen mellem meget varm luft over Centraleuropa og væsentlig køligere luft over De Britiske Øer dannes et lavtryk over den sydlige del af England. Herfra bevæger lavtrykket sig mod nordøst, og ventes at nå frem til Danmark natten til tirsdag. I forbindelse med lavtrykket udvikles et område med kraftig regn. Flere steder i landet vil man opleve, at der kan falde mellem 20 og 40 mm regn. Tirsdag aften forventes det, at regnområdet i al væsentlighed er passeret.

Og selvom det ikke er meget at skrive hjem om, så ser det for alvor ud til, at efterårsvejret får sit tag over Danmark.

Så selvom de tynde forårsjakker har været danskernes faste følgesvende den seneste tid - så er der god grund til at finde paraplyen og regntøjet frem.