DMI melder om kæmpe vejrskifte: Her går det helt galt

Skrevet af Emil Martesen

5 uger siden

|

14/04/2024
Foto: Shutterstock
DMI melder om et kæmpe vejrskifte.

Dagens topnyheder

Weekenden lakker for alvor mod enden for danskerne, og det samme gør vinden, der ellers har vist sig fra sin stærke side i dag.

Det er heller ikke helt overstået endnu, hvor det de fleste steder blæser med en frisk til hård vind fra vest, ved kysterne stedvis op til kuling. Krydret med kraftige vindstød til hele landet, der i det nordligste Jylland har været oppe på stormstyrke, kan denne 2. søndag i april føles som en noget kold fornøjelse. Temperaturen er også faldet til mere beskedne 8 til 12 grader, men kan man finde en lækrog, kan det være muligt at nyde forårssolens varme.

Det skriver DMI.

Men det stopper ikke her.

Hvad angår vinden er der heldigvis god grund til at ånde lettet op, da den aftager i løbet af aftenen, og i nat får vi efterhånden relativt svage vindforhold. Det bliver dog forholdsvis kortvarigt, da et lavtryk i løbet af mandag og tirsdag tager turen henover Danmark med igen tiltagende vind og regn. Dog vil det ikke blive nær så blæsende som i dag.

Når der i morgen tages hul på en ny uge starter det ellers ganske tørt og i den østlige del af landet lidt eller nogen sol. Men skyerne melder hurtigt sin ankomst og i løbet af dagen udbredt regn vestfra, i det nordligste Jylland dog antagelig tørt.

Og herfra ser det ustadige vejr sig ikke tilbage.

Når kalenderen siger tirsdag bliver det i de sydlige egne mest skyet med regn eller byger, men ud på dagen opklaring nordfra. I resten af landet lidt eller nogen sol og kun enkelte byger. Om aftenen og natten enkelte lokale byger, der måske kan være med slud eller tøsne, ellers til dels klart vejr. Temperaturen daler til ned mellem 2 graders frost og 3 graders varme, ved kysterne lidt lunere, og svag til jævn vind omkring nord eller fra skiftende retninger.