DMI melder om sommervarme: Så voldsomt varmt bliver det

26/09/2023 17:52

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er god grund til at klappe lidt ekstra i hænderne.

Mest læste i dag

Danmark kan se frem til en usædvanlig start på efteråret, hvor sommerlige temperaturer og solskin vil dominere landskabet.

For selvom sommeren har været en blandet landhandel, når det kommer til vejret - så er der god grund til at trække lidt ekstra på smilebåndet.

I kølvandet på en sommer præget af rekordnedbør i juli, kølige temperaturer i august og en efternøler af en sommer, så ser det ud til at de sommerlige tendenser er kommet for at blive.

Det løfter DMI sløret for.

Men danskerne skal væbne sig med tålmodighed lidt endnu, inden der tages hul på sommervarmen senere på ugen.

I dag, tirsdag, fortsætter det relativt lune efterårsvejr.

Men allerede fra i morgen onsdag tager temperaturen et nøk opad.

Det skyldes et højtryk over det vestlige Rusland. Højtrykket holder lavtrykkene på afstand, men svage fronter kan i perioder svinge ind over landet med flere skyer og lidt regn eller byger til følge.

Altså får vi fra onsdag et par dage med sol i varierende mængder og af og til lidt regn – i første omgang hovedsageligt i det nordvestlige og nordlige Jylland. Temperaturen ventes at nå op på svimlende 24 grader torsdag, så selvom vi snart skriver 1. oktober, indbyder vejret til en cykeltur i skoven eller man en kop kaffe på en bænk i solen.

Men det er med at nyde det, så længe det varer.

Hen mod weekenden falder temperaturen, og vejret bliver mere ustadigt, så det gælder om at nyde de sidste lune dage, før vejret skifter til noget, der et mere typisk for efteråret, nemlig regn og rusk.