DMI melder ud: Nu er det slut

30/09/2023 10:45

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er det slut, men ...

Mest læste i dag

Det er ikke gået nogens næse forbi, at danskerne har oplevet noget af en blandet landhandel i henhold til vejret i de seneste par måneder.

Sommersæsonen bød på masser af nedbør, men efteråret til gengæld har budt på et par sommerlige dage, og her er i dag, søndag, er ingen undtagelse.

En højtryksryg trækker ind over landet vestfra og giver mest tørt vejr med en blanding af sol og skyer garneret med en frisk vestlig vind, ved kysterne stedvis hård vind eller kuling.

Det skriver DMI.

Men det stopper ikke her.

Søndag er vinden aftaget, og dagen begynder med tørt vejr, men efterhånden når et område med regn eller byger frem til den sydvestlige del af landet.

Detaljerne i næste uges menu er endnu ikke fastlagt, men der komme indslag med regn og rusk, og perioder med solskin og mest tørt vejr.

Derfor skal danskerne angiveligt alligevel vinke farvel til regnvejret, der for alvor lakker mod enden - og i stedet byde velkommen til det ustadige vejr, der for alvor får sit tag over Danmark.

Og de vejrsystemer, der præger det danske vejr lige nu, kan i princippet komme fra alle verdenshjørner. Vejrsystemerne kan derudover af og til låse sig fast, så vi oplever en lang periode med vådt vejr, eller en lang periode uden nedbør.

Den typiske tilstand for det danske efterårsvejr er dog, at vejrsystemerne bevæger sig fra vest mod øst, og gentager sig selv ca. hver anden dag. Dette medfører groft sagt, at der kommer en dag med højtrykspræget og mest tørt vejr efterfulgt af en dag med lavtrykspræget vejr og indslag med regn og byger. Det er sidstnævnte vejrtype, der vil møde os den kommende uge.