DMI melder ud: Nu er det slut

12/09/2023 08:17

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er det slut.

Mest læste i dag

Efter en periode med varmt og sommerligt vejr, skifter vejret i dag.

En koldfront bevæger sig ind over landet i løbet af dagen, og den har regn og byger, der stedvis kan være med torden, med sig.

Medmindre du befinder dig på Bornholm, skal du ikke forvente at se meget til solen.

Sådan lyder det fra meteorolog ved DMI Klaus Larsen i 'meteorologens kommentar'.

Selvom vi nu kommer ind i den mere kølige luft, byder de kommende dage på mest tørt vejr.

Frontpassagen kan tydeligst ses på temperaturen. I de seneste dage har vi haft temperaturer lige under 30 grader, men onsdag og torsdag kommer vi næppe over 18 grader.

Samtidigt vil det blæse lidt op, hvilket betyder, at de fleste danskere må vinke farvel til den seneste tids flotte september-sensommervejr og i stedet finde en mindre jakke frem.

Weekendvejret

Danskerne kan se frem til en relativt stabil og mild weekend, hvor vejret vil være præget af solskin og kun lejlighedsvise skyer. Her er en oversigt over weekendens vejrudsigt:

Fredag starter med tørt vejr og nogen solskin, men mod nordvest vil der være perioder med mere skyet vejr. Temperaturer ventes mellem 17 og 21 grader med svag til jævn omkring syd, ved kysterne stedvis frisk vind, senere fra skiftende retninger.

Lørdag fortsætter med tørt vejr og lidt eller nogen sol. Temperaturen forventes at ligge mellem 17 og 22 grader, og vinden forbliver svag til jævn og kommer fra forskellige retninger.

Søndag ser ud til at blive endnu en solrig dag med mest tørt vejr samt uændrede temperaturer og vindforhold. Dermed kan vi se frem til en weekend, hvor vejret vil være ganske behageligt med milde temperaturer og gode muligheder for udendørs aktiviteter.