DMI melder ud: Sådan bliver weekendvejret

Skrevet af Emil Martesen

10/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI løfter sløret for weekendvejret.

Mest læste i dag

Danskerne har for alvor taget hul på weekenden, og hvis man har intentioner om at skulle ud af døren, så er der god grund til at spidse øre.

Vejrguderne har nemlig sendt de vinterlige tendenser ind over Danmark.

Men som lørdagen skrider frem bevæger fronten fra Thyborøn til lige nord for Sjælland sig langsomt mod nord og bringer mildere vejr op over landet fra syd og afløser sne og slud, med dis, regn og finregn af og til.

For nordligste Jylland bliver det dog en lidt mere langsommelig affære, da den vinterlige nedbør vil fortsætte en stor del af lørdagen.

Det skriver DMI.

Men det stopper ikke her.

Da det samtidig blæser op til en hård vind med vindstød af kulingstyrke og temperaturen i Nordjylland frem til i eftermiddag vil ligge lige under frysepunktet, kan der her også forekomme snefygning.

Det meste af landet (syd for fronten) er lørdag morgen kommet ind i en mildere luftmasse, bortset fra Thy, Himmerland og Vendsyssel. Her må man indstille sig på at sne og slud først slipper sit greb fra middagstid og ud på eftermiddagen.

Ellers får resten af landet tidvis lidt regn eller finregn og med temperaturer op mellem 1 og 3 graders varme, og den sne der er faldet vil nok være smeltet godt væk eller været blevet til en våd gang snesjap de fleste steder.