DMI: Nu kommer den altså - Årets første sommerdag

Foto: Shutterstock.com

Så begynder varmen endelig at komme. Faktisk skulle det blive så varmt i weekenden, at vi kommer til at få årets første sommerdag.

Det har været lige ved og næsten mange gange, men det har akkurat ikke været varmt nok til, at vi kunne kalde det for en sommerdag. Det lader det dog til, at vi kan i løbet af weekenden, når temperaturen for første gang i år skulle snige sig op over de 25 grader, hvor grænsen ligger.

I morgen træder vi ind i årets første sommermåned, og vi skal blot to dage ind i den, før vi får den dag, der efter alt at dømme peger på, at vi skal have årets første sommerdag at mærke.

Læs også

Det skulle jo komme: Cyklister rasende på bilist, der overhaler og derefter bremser hårdt op

Ifølge DMI skulle det nemlig gå hen og blive rigtig varmt på søndag, faktisk så varmt, at vi har mulighed for at få hele 26 grader. Det var ikke ligefrem det, der lå på tegnebrættet i starten af ugen, da de første prognoser for weekenden kom ud.

Det skulle blive en dag, hvor der i den nordlige del af Danmark vil være lidt skyet, og hvor der kan komme regn. I de sydlige egne vil der til gengæld være mellem 19 til 26 grader, og måske lidt svag til jævn vind, som frisker op i løbet af dagen. Om natten er der ingen grund til at sove med dyne på, for der skulle der blive helt op mod 18 grader.

Varm uge på vej

Søndag ser altså ud til at blive en rigtig god dag, men faktisk så skulle hele næste uge gå hen og blive ganske varm. Mandag er der mulighed for både regn og torden tidligt på dagen, men temperaturen vil komme op på 18 til 23 grader de fleste steder i landet. Østpå kan man endda være heldig, at den sniger sig op på 25 grader.

Tirsdag bliver der lige skruet en anelse ned for temperaturen, da der bliver mellem 15 til 20 grader, men til gengæld vil der komme sol de fleste steder i landet.

Onsdag er den sidste dag, som DMI har en foreløbig vejrprognose for, og den peger på, at der skulle blive mellem 18 til 23 grader i landet, dog med mulighed for, at der i de sydlige egne kan blive op mod 25 grader.

Varmen er altså begyndt at komme, og meget peger på, at den vil blive her.

Læs også

DMI: Sådan bliver sommeren 2019 i Danmark

 

 

Dagens Gossip