DMI: Sådan bliver sommeren 2019 i Danmark

Foto: Shutterstock.com

Hvis man godt kan lide en tør og varm dansk sommer, så kan man godt begynde at glæde sig. Prognosen for den danske sommer er ude, og det ser rigtig lovende ud.

Det var slet ikke til at tro, at man var bosiddende i Danmark, når man bevægede sig udenfor sidste sommer. Vejret var nemlig storslået, der var skyfrit, minimalt med nedbør og så var det rigtig varm. Sommeren 2018 satte den ene rekord efter den anden, og danskerne kan glæde sig over, at der er udsigt til atter en god sommer.

DMI er netop kommet ud med deres langtidsprognose, hvor de kommer med et solidt bud på, hvordan vejret kommer til at se ud i Danmark i de kommende måneder. Deres prognose dækker begyndelsen af sommeren, og her tegner der sig et rigtig positivt billede af tørt vejr og høj sol.

Læs også

Konen troede han skulle dø – Havde i stedet vundet en million

”Meget tyder på, at vejret, i gennemsnit, bliver til den tørre, pæne og solrige side for alle tre måneder,” fortæller langtidsmeteorolog Metthe Tilgaard Zhang i hende prognose af vejret i maj, juni og juli til DMI.

Vi skal dog ikke umiddelbart forvente, at sommeren 2019 bliver ligesom sommeren 2018, der i den grad bød på tørke. Det tyder dog alligevel på, at vi får en tør og varm sommer.

”Men meget tyder på, at sommeren kommer solrigt og relativt tørt fra start,” fortæller hun.

Der er ingen garanti

Mens meteorologerne kan have svært ved at forudsige vejret 100 % på bare en uge, så er det ikke lettere at skulle forudsige vejrudsigten flere måneder i forvejen.

Derfor skal man altså ikke regne med, at man kan stole fuldstændigt på langtidsprognosen. Der kan nemlig nå at ske mange ting med vejret i løbet af de næste par måneder, men det er et stort plus, at udsigterne ser gode ud.

Mette Tilgaard Zhang fortæller, at der er rigtig gode muligheder for flere sommerdage hvor temperaturen overstiger de 25 grader, og så peger udsigterne også på, at det bliver en sommer, der generelt set vil være både varmere, mere solrig og tørrere end sommeren i Danmark plejer at være. Dog lige med undtagelse af sommeren 2018.

Læs også

DMI: Denne dag i påsken kommer der 20 grader

 

 

Dagens Gossip