DMI: Nu står solen længere tid på himlen

Foto: Shutterstock.com

I går blev vendepunktet for solen, der nu begynder at blive længere og længere tid oppe på himlen, for hver dag der går.

I går blev der målt omkring 10 grader flere steder i landet, og det var faktisk en ganske mild dag, hvis man altså ikke bor et sted i landet, hvor der var blæst.

Dagen i går var dog også særlig på en helt anden måde, da det var vendepunktet for dagslyset. Det var nemlig i går, at solen valgte at blive på himlen længere tid end dagen før, og det betyder, at vi dagligt nu vil få solen at se på himlen i længere og længere tid.

Læs også

Jamie Oliver spiser mere, men taber sig 12 kilo med simpel ændring

Det betyder dog ikke, at vi får dage med mere sollys endnu, og det skyldes, at solen fortsat står senere op. Det endelige vendepunkt får vi den 22. december, hvor vi har årets korteste dag.

Derfra vil det kun gå fremad, og så vil vi have lidt mere dagslys hver eneste dag.

Vejrudsigten resten af ugen

I dag onsdag vil det primært blive en tør dag med nogen sol. I den nordlige del af Jylland forventes der dog at komme byger. Temperaturen bliver på omkring de 4 til 8 grader, men der kommer en del vind, der kan få det til at føles koldere.

Torsdag bliver en tør dag med lidt sol. Temperaturer mellem 5 og 8 grader. Der vil være tørt det meste af dagen, og der vil også være forholdsvis klart vejr.

Fredag bliver det mest tørt, og i den sydlige del af landet vil der komme sol. Lidt let til frisk vind, og om aftenen kan der komme lidt regn. 

Temperaturen ligger på mellem 5 og 8 grader.

Lørdag står den på skyer og regn. Temperaturen dog fortsat på 5 til 8 grader. Om natten falder temperaturen dog en del, og der vil være mellem 1 og 5 grader.

Søndag bliver tørt og skyet. På Bornholm forventes der dog regn. Der vil være lidt svag til jævn vind, og ellers vil temperaturen ramme 4 til 7 grader.

Læs også

Retsmediciner fyret: Dyrkede sex med død kvinde

 

 

 

Dagens Gossip