DMI & Oddset: Bliver det hvid jul i år?

Foto: Johner Images/Johner/Ritzau Scanpix

Vi nærmer os julen med hastige skridt, og der er nu under to måneder til juleaften. Bookmakeren Danske Spil har taget et kig på, hvad sandsynligheden er for en hvid jul i år, og du kan se deres bud herunder.

Det er ikke mange dage siden, at der var nøjagtigt to måneder til juleaften. I den anledning tog vi et kig på, hvad sandsynligheden var for en hvid jul, når man kiggede hos nogle af de største meteorologiske institutter.

Sandsynligheden viste sig at være større end det plejer, og det er de også enige i hos Danske Spil, som har lavet odds på, om det bliver hvid jul i år.

Læs også

Ulykkelig mor advarer mod populær dille: ’Min datters hud faldt pludselig af’

Det betyder, at du faktisk kan spille på, om det bliver en hvid jul eller ej, når kalenderen siger den 24. december 2019.

 “Vi giver odds 7,00 på, at Danmark får en landsdækkende hvid jul i år. Oddset på det modsatte er mede i odds 1,07, fortæller Peter Emmike, oddsansvarlig hos Danske Spil, der fortsætter:

“Så lavt et odds er jo en rigtig klar indikation på, at vi ikke tror på det. Det er jo en rigtig, rigtig sjælden begivenhed, at der er sne over hele Danmark i juletiden, så sandsynligheden for, at det sker i 2019, er lille. Det afspejler sig jo helt tydeligt i oddset,” fortæller han.

Hvad er en hvid jul?

Oddsene fra Danske Spil betyder, at der er 14.2 % sandsynlighed for, at det bliver hvid jul i år, hvert fald hvis man spørger dem. Men hvad skal der egentlig til, før at det bliver en hvid jul?

Det er nemlig ikke en hvid jul, hvis det sner lidt dit nabolag, menes i danser om juletræet i løbet af juleaften, faktisk kræver det en hel del sne over hele landet, hvis det skal blive hvid jul.

90 % af Danmark skal være dækket af sne om eftermiddagen den 24. december, før det kan kaldes en hvid jul. Og når der skrives dækket af sne, så menes der også dækket af sne. Snedybden skal nemlig være mindst ½ centimeter, før at det tæller.

Det sker desværre sjældent, at der kommer en hvid jul. Det er kun sket ni gange siden 1990, og det var i årene 1915, 1923, 1938, 1956, 1969, 1981, 1995, 2009 og 2010.

Følger vi trenden, så er det mest sandsynligt, at vi får en hvid jul i 2022 eller 2023. Men vi kan da krydse vores fingre, og satse på, at det bliver i år.

Læs også

Livsfarlig plante vokser i Danmark - giften kan dræbe et menneske på 15 minutter

 

 

Dagens Gossip