DMI overrasker med kæmpe vejrskifte: Her kan sneen vende tilbage

Skrevet af Emil Martesen

5 uger siden

|

13/04/2024
Foto: Presse-fotos.dk
DMI overrasker med et kæmpe vejrskifte.

Dagens topnyheder

Danskerne har for alvor taget hul på weekenden, og det bliver endnu engang en blandet landhandel, når snakken falder på vejret.

Det er ingens næse gået forbi, at danskerne har måtte vende sig til det ustadige vejr, der for alvor har fået sit tag over Danmark.

Den seneste tid har temperaturerne dog taget et nøk opad, men inden længe får piben en anden lyd.

I første omgang skal weekendens vejr dog overstås.

Og det bliver endnu en gråvejrsdag, men det holder stort set tørt og der kan være lidt kig til solen i ny og næ. Det bliver lunt mellem 11 og 15 grader, dog ved kyster med pålandsvind bliver det noget køligere.

Det lune vejr fortsætter desværre ikke ind i søndagsdøgnet. En koldfront passere i løbet af natten til søndag og sender køligere luft ind over Danmark fra vest.  Temperaturen forventes kun lokalt at nå 11 grader. Til gengæld vil solen titte frem flere steder.

Det skriver DMI.

Men det stopper ikke her.

Når den nye uge står for døren, så fortsætter de lavere temperaturer med det ustadige vejr. Regn og blæsten bliver nemlig hængende over Danmark, men det hele kulminerer tirsdag og onsdag, hvor der om natten bliver enkelte byger, der måske kan være med slud eller sne, ellers til dels klart vejr. Temperaturen daler desuden til omkring frysepunktet.

Og de vinterlige tendenser fortsætter angiveligt om onsdagen med lidt eller nogen sol og enkelte byger, der kan være med vinterligt islæt i form af hagl eller slud. Om natten daler temperaturen igen til ned mellem 2 graders frost og 5 graders varme, koldest i det indre af Jylland og Sjælland.