DMI sender kategori 2-varsel: Hedebølgen er på vej

Foto: Shutterstock.com

DMI melder om massiv varme i løbet af de kommende dage, og derfor har de udsendt en varsel.

Det bliver rigtig varmt om et ganske kort øjeblik.

Allerede i dag vil de fleste danskere kunne mærke, at temperaturen taget et nyk op, og det kommer kun til at stige de kommende dage, hvor der ventes tre dage i træk med mere end 30 grader.

Læs også

Nu tager Mette Frederiksen hul på nyt kapitel

I dag onsdag den 16. juni ventes sol og temperaturer mellem 18 og 23 grader. Der ventes en svag jævn vind, men derudover tegner det til at blive en formidabel junidag.

Fra i morgen kommer der dog helt andre boller på suppen. Der begynder den hedebølge nemlig, som DMI allerede har sendt en kategori 2-varsel ud for.

Hedebølgen kendetegnes ved, at der i mindst tre dage i streg vil være over 28 grader. Det sker fra torsdag til og med lørdag, men temperaturen kan flere steder ligge et stykke over de 28 grader.

Så varmt bliver det

Torsdag den 17. juni ventes de fleste steder i landet mellem 25 og 30 grader, men i de sydlige egne vil temperaturen snige sig op på 32 grader. 

Natten bliver også varm, og der ventes tropenat flere steder, da temperaturen vil overstige 20 grader.

Fredag ventes endnu en tør og solrig dag. Derudover ventes temperaturer helt op til 33 grader.

Generelt ventes der ikke temperaturer under 28 grader noget sted i landet om fredagen.

Natten byder igen på tropenat, da der ventes omkring 21 grader.

Lørdag vil blive en dag med sol fra morgenstunden, men senere på dagen bliver der skyet og der vil både komme stedvis regn og byger samt kraftigt tordenvejr.

Temperaturen vil ligge mellem 23 og 28 grader flere steder i landet, mens den østlige del af landet ventes at få 32 grader.

Søndag falder temperaturen en lille smule igen, da der ventes 20 til 25 grader, men allerede mandag vil den stige igen, hvor vi får mellem 27 og 32 grader. Dette bliver dog med regn og tordenbyger.

Læs også

53-årig Tesla-ejer omkommet i ulykke ved Brande

 

 

 

Dagens Gossip