DMI: Sneen udebliver fuldstændigt

Foto: Shutterstock.com

Det bliver altså ikke i år, at der skal bygges snemænd og kastes med snebolde. Temperaturen vil nemlig være høj, og der forventes ikke at komme sne.

Det har været et helt særligt år, hvis man kigger på vejret. Særligt slutningen af året har været ret atypisk, da landet har sat rekorder for mængder af nedbør, og her i vintertiden er graderne oppe omkring de 10 grader, og der er ingen udsigter til sne.

Udsigten til sne og en hvid jul var lige oppe at vende, men nu tyder det altså på, at snakken om sne er helt væk, og at den først kommer i det kommende år, hvis den altså kommer.

Læs også

Kører du over denne bro, skal du passe på. Nu stilles der stærekasser op.

Tager man et kig på DMIs syvdøngsprognose eller deres månedsprognose, så er der intet i den der tyder på, at vi kommer til at få sne. Tværtimod. Til gengæld tyder det på, at vi får en varmere vinter end vi plejer.

I uge 51 skriver DMI, at vi får temperaturer mellem 4 og 8 grader, mens nattetemperaturen kun lige kommer til at ligge omkring frysepunktet. Det betyder altså også, at der ikke bliver mange dage i december, hvor der skal fjernes frost fra bilruderne.

I uge 52 forventes det ikke, at de lavtryk der var i risiko for at trænge ind over landet, rent faktisk kommer forbi. Dermed giver det i stedet plads til et højtryk, som vil give os et mere stabilt vejr.

Det forventes, at vi får knap så vådt vejr i uge 52, og at temperaturen vil være cirka 1 grad lunere i gennemsnit. Udsigten til hvid jul er derfor ikke eksisterende, og det samme synes at være tilfældet med sne i løbet af 2019.

Denne uges vejrudsigt

Blæsten er hørt om de fleste steder i landet, og onsdag tyder på at blive en tør og solrig en af slagsen. Der bliver mellem 4 og 8 grader. Varmest i Jylland, mens Sjælland forventes at få lidt mere vind.

Torsdag forventes også at blive solrig og tør. Der kan dog komme et par byger flere steder, mens Bornholm får en del regn. Temperaturen vil ligge på mellem 4 og 6 grader

Fredag forventes der stedvis sol i landet og kun enkelte byger. Der kan måske komme lidt slud. Der vil være lidt jævn til hård vind ved kysterne, og der kommer mellem 1 og 5 grader.

Lørdag og søndag forventes begge at blive overskyet. Lørdag kan der kommer lidt slud lokalt, mens der søndag forventes at komme en del regn. Temperaturen rammer mellem 7 og 8 grader i løbet af weekenden.

Læs også

16-årig tog på date: Det kom han til at fortryde

 

 

 

Dagens Gossip