DMI: Stort vejrskifte - Nu kommer sneen!

Foto: Shutterstock.com

Selvom der for blot en uges tid siden blev spået, at der ikke ville komme sne i december, så har vejret ændret sig. Nu kommer sneen lige om lidt.

Vi skal blot en uge tilbage, før at DMI mere eller mindre fuldstændig afskrev sne og hvid jul. Det forlød sig nemlig, at Danmark ville få en rigtig mild december, og dermed skulle der ske et stort vejrskifte, hvis der skulle komme sne.

Den store vejrskifte ser nu ud til at være foretaget, og dermed ser det faktisk ud til, at der alligevel falder sne i Danmark, og det bliver lige om lidt.

Læs også

Politiet advarer: Bor du her, bør du forlade dit hjem i dag

Tager vi et kig hos DMI, så ser vi, at temperaturen daler i løbet af ugen. Når vi rammer fredag og weekenden, så vil temperaturen være så lav, at vi går rundt tæt på frysepunktet i løbet af dagen, og midt om natten vil temperaturen ligge langt nede i minusgraderne.

Nu kommer sneen

Det kolde vejr betyder, at det pludselig er meget sandsynligt, at vi kommer til at få snevejr, og faktisk kan det allerede komme på fredag.

“Det giver en koldere luft, og derfor kan vi allerede natten til fredag få slud og måske også snebyger nogle steder,” fortæller den vagthavende meteorolog ved DMI Erik Hansen til Ekstra Bladet.

Hvis man godt kan lide sne, så bør man særligt glæde sig, hvis man bor i den nordøstlige del af landet. Det er nemlig her, der er størst sandsynlighed for at opleve sne i løbet af ugen.

Ifølge Erik Hansen er der ikke noget usædvanligt i, at der for nyligt blev forudset, at der ikke kom sne, og at sneen så pludselig ser ud til at komme.

Det skyldes, at meldingen blev baseret på deres månedsprognose. Den prognose beskriver de generelle tendenser i vejret, og dermed kan december fortsat blive en mild måned, mens der alligevel lige kommer en uge med sne og masser af kulde.

Læs også

Dårlig nyhed for mindst en million danskere: Mister penge fra 1. januar

 

 

Dagens Gossip